FOTO – Dragnea sta in Bucuresti intr-un bloc de lux, detinut de un teleormanean discret. In acte nici nu exista chirie!

0
1146

Presedintele PSD, Liviu Dragnea,  locuieste in Bucuresti intr-un bloc de lux cu patru etaje deținut de un foarte discret om de afaceri născut în Teleorman. În acte, însă, imobilul nu este defalcat pe apartamente.
Blocul este construit și deținut de către persoana fizică Emil Mirea. Acționar în câteva firme, Mirea este cvasinecunoscut. Acesta nu a menționat în cartea funciară a imobilului vreo împărțire pe apartamente, etaje sau în orice alt fel a blocului, scrie Romanialibera.ro.
Cartea funciară a imobilului în care locuiește la București Liviu Dragnea arată că blocul cu subsol, parter și patru etaje are o suprafață de 650 de metri pătrați.
bloc 1Terenul pe care a fost construit blocul este proprietatea lui Mirea Emil, conform aceluiași document. De altfel, conform unor documente publice ale Primăriei Municipiului București, autorizația de construire a fost cerută tot pe numele lui Emil Mirea, beneficiarul construcției.
Documentele de autorizare au fost cerute începând cu 2009, iar imobilul a fost definitivat cel târziu în 2013. Cert este că, la începutul anului 2014, parterul blocului a fost închiriat pentru o perioadă de zece ani firmei Dent-A-America Stomaclinic SRL. De altfel, cabinetul stomatologic deținut de această firmă chiar există și funcționează la această adresă.
Oficial, doar un cabinet stomatologic în chirie
Cartea funciară a imobilului, însă, nu menționează nici un alt contract de închiriere între proprietarul Emil Mirea și Liviu Dragnea, Irina Tănase (partenera de locuință a lui Liviu Dragnea, conform tabloidului “Can Can”) sau oricine altcineva.
bloc dragnea
Ce este cert, însă, este că imobilul îi aparține în totalitate lui Emil Mirea. La fel de adevărat este că, dacă acesta ar fi închiriat vreun apartament sau o parte mai mică ori mai mare din imobil cuiva, nu ar fi avut obligația să notifice Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, dar era necesar să înregistreze contractul la ANAF. RL nu deține, însă, în acest moment informații referitoare la un eventual contract de închiriere semnat de Mirea și Dragnea.
Proprietarul, născut la Turnu Măgurele
Între proprietarul blocului, Emil Mirea, și Liviu Dragnea pare să existe o relație mai veche, bazată pe calitatea de conjudețeni și/sau concitadini.
bloc
Conform “Monitorului oficial” (partea a IV-a, referitoare la acționariatul și managementul companiilor), Emil Mirea este născut pe 16 iulie 1955 la Turnu Măgurele, județul Teleorman (facsimil 2). Pare greu de crezut că, într-un oraș cu trei milioane de locuitori, Liviu Dragnea a ales pur întâmplător imobilul unui cetățean născut în Teleorman pentru a locui zi de zi. Însă nici Liviu Dragnea nu a comentat subiectul, nici Emil Mirea. Acesta din urmă a fost căutat de reporterii RL la toate companiile pe care le deține, dar secretariatele firmelor au ales să nu divulge numărul de telefon direct, iar Mirea a ales să nu contacteze RL.
Dragnea, apartament la Turnu Măgurele
„România liberă“ a arătat ieri că locuința din București a lui Liviu Dragnea a declanșat un scandal monstru după ce jurnalistul RL Mircea Marian a publicat pe Facebook adresa parțială a imobilului (strada și numărul) în care se află apartamentul. Adresa blocului, însă, a fost devoalată încă din noiembrie 2016, după ce tabloidul “Can Can” a publicat un articol intitulat “Avem primele imagini cu iubita secretă a unuia dintre cei mai puternici politicieni din România! Șeful PSD s-a mutat cu fosta asistentă la un an de la divorțul de Bombonica!”.
Articolul era ilustrat cu mai multe fotografii ale blocului în care se află apartamentul din zona Pieței Domenii în care Dragnea și fosta asistentă ar locui împreună, conform “Can Can”. Totuși, Dragnea a amenințat că va depune plângere penală împotriva lui Mircea Marian pentru divulgarea de date cu caracter personal.

<