Acasă Stirile Zilei FOTO – Cum arata CEL MAI NOU patinoar din Bucuresti, deschis miercuri!

FOTO – Cum arata CEL MAI NOU patinoar din Bucuresti, deschis miercuri!

1484

Omul de afaceri Ion Ţiriac, aflat pe prima poziţie în Top 300 Capital – Cei mai bogaţi români, a inaugurat patinoarul de 3,6 milioane de euro construit din fonduri proprii la Otopeni, conform capital.ro.

Patinoarul, primul construit în zona Ilfov-Bucureşti în ultimii 64 de ani, este singurul care funcţionează la ora actuală, după ce arena „Mihai Flamaropol” a fost demolată.

Pe gheaţa din Otopeni copiii de la cluburile de hochei şi patinaj artistic din Capitală se vor putea antrena gratuit, Ion Ţiriac asigurând de altfel şi transportul acestora cu un autocar. De asemenea, se vor organiza cursuri de hochei şi patinaj artistic pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani în cadrul unei şcoli dedicate. Accesul pentru publicul larg va fi permis în primul trimestru al anului 2017.

Patinoarul are o suprafaţă totală de 4.863 de metri pătraţi, o capacitate de 500 de locuri şi 70 de locuri de parcare, investiţia ridicându-se la 3,6 milioane de euro.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, joi, că arena este doar „o mică picătură” în sportul românesc. „Acest patinoar este o mică picătură într-o mare a sportului românesc. Nu este sofisticat. Pe locul acestui patinoar acum trei luni de zile erau cartofi şi varză, deci era câmp arabil. În mai puţin de trei luni am construit patinoarul şi în mai puţin de trei săptămâni am găsit partenerii pentru ca el să funcţioneze în viitor. Costurile anuale de folosinţă, ţinând cont că am dorit ca accesul tuturor copiilor să fie gratuit, nu este deloc de neglijat. Iar aceşti parteneri au sărit în ajutorul nostru”, a spus el.

Ion Ţiriac a primit o crosă din partea preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, şi un puc de la ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton.

Conform Agerpres, după tăierea panglicii, pe gheaţa noului patinoar a avut loc un meci demonstrativ de hochei între două echipe de juniori, precum şi câteva programe ale unor copii de la cluburile de patinaj artistic.

<