Intra in contact cu noi

Bucuresti

Aeroportul Otopeni, sub cel din Kabul: „Cel mai inapoiat aeroport din UE/ Lipsa totala de respect, totul e lipicios, cleios, balustrade, geamuri, scaune. Muste”

Publicat cu

pe

O postare a afaceristului Stefan Mandachi in legatura cu starea dezastruoasa a Aeroportului Otopeni a generat sute de comentarii in care sunt relatate cazuri similare, scrie Aktual24.ro.

„De departe cel mai inapoiat aeroport din Uniunea Europeana este Otopeni. Am fost in toate aeroporturile din capitalele Europei iar la noi e un talmes basmes, o carpitura comunista, invechit, nepractic. In afara de Politia de frontiera, care mereu e ok, totul e o improvizatie.

La sosiri, de la un capat la altul o vraiste plina de peticeli, cu foi A4 lipite cu scotch, cu gresie carpita de la lichidare de stoc la 29.99 de la Dedeman, fara wifi, zero wc-uri pana dupa bagaje.
Serviciile? Nu prea exista. De pilda, cucoana de la dispecerat te injura si refuza sa-ti deschida bariera, desi ai platit.

Reclama

Aeroportul este poarta prin care intra cei mai multi investitori, turisti, sportivi, diplomati, e locul in care faci cunostinta pentru prima data cu Romania, prima impresie, prima carte de vizita, primul ”Buna ziua”. Intrarea in tara este o rusine.

Marketing de tara cand pasesti la noi? Nimic. Vreo strategie de promovare? Zero barat. Delta Dunarii pe vreun afis? Nimic. Zero Bucovina, zero Bran, Maramures, Neamt, Valcea etc. Cateva indicatoare ponosite si trei reclame la bijuterii, care au rol sa acopere crapaturile si rigispul. Un singur bancomat cocotat intr-un cotlon.

(…) Manageri din bani publici, zeci de milioane aruncate pe gaste. Zero brand de tara, zero strategie, zero chef de munca”, a relatat Mandachi pe Facebook.

Reclama

Au urmat sute de comentarii in care sunt relatate situatii similare. Iata o selectie relevanta:

Am patit-o si eu, in aprilie!!! Povestea pare trasa la indigo, la a mea adaugandu-se faptul ca nu au venit barajele timp de 3 ore. Afisau cand jos, cand sus, iar la un moment dat, au zis ca e posibil sa nu fi incarcat barajele la Napoli. In realitate, ei au iesit din tura si nu mai coboraseara bagajele din avion.
Mi s-a parut ca traiesc o regie de film….pana cand am ajuns in punctul acela cu parcarea. Acolo a fost maximum!!!

x

Reclama

Adaug mirosul de WC public in culoarul lung de pana la control pasapoarte. Desi nu sunt toalete. Si lipsa unui afisaj central pentru preluat bagajele, umblau pasagerii de la o banda la alta, incercand sa vada ce scrie la fiecare. Da, un aeroport fix ca administratia statului: las’ ca merge si asa, supusii trebuie sa ne plateasca oricum.

x

Ai uitat de mirosurile care iti intorc pe dos toate simturile si starea angajatilor de la „paza”… Nicaieri in lume nu am vazut personal stand rezemat de pereti, scobindu-se in nas, cu camasile murdare scoase din pantaloni. Asta completeaza imaginea Romaniei. Cred ca Otopeni nu mai trebuie dezvoltat. Tara noastra are nevoie de un aeroport nou-nout, construit pe unul dintre campurile care inconjoara capitala si oricum zac nelucrate. Si obligatoriu trebuie facut in parteneriat public-privat. Doar asa ar exista sansa unui management performant. „Tiranul” Erdogan a promis aeroport nou si l-a construit in 4 ani – un adevarat nod intre Occident si Orient. Asta ar fi fost posibil si la noi, daca aveam o conducere adecvata, un plan de tara, niste ambitii. Dar noi ne lamentam in dezbateri sterile si ne laudam cu parcuri la sate sau reabilitari de blocuri, sa manance toata lumea…

Reclama

x

Aeroportul e deplorabil, managementul de asemenea, de acord, dar in privinta parcarii nu e chiar asa. E o intamplare nefericita cea cu parcarea, independenta de calitatea aeroportului. Ca turist care vii cu masina personala la aeroport, iti planifici si unde sa lasi masina. Fara sa scrie tariful, sunt indicatoare la intrarea in fiecare parcare de pe aeroport sunt indicatoare care arata ca e parcare pe termen scurt si de asemenea indicatoare pentru parcarea pe termen lung. E suficienta informatie chiar pentru cineva care vine data la aeroport sa se orienteze si sa ia deciziile potrivite.

x

Reclama

Da, dar cine e in consiliul de administratie? Toate putorile politice, toti incompetentii, toti repetentii clasei sunt pusi in consiliul de administratie de la Tarom, ca e frumos, se plateste bine, precum la CEC, la Loteria Romana, ei neavand nicio treaba nici cu business-ul, nici cu administrarea in general. Inclusiv femeile de serviciu sunt obraznice, lenese si ostentative.

x

Serviciile de la aeroport sunt zero! Am patit-o la controlul de bagaje, lipsa totala de respect, personalul face diferenta. Sunt prost platiti si de aceea nu ofera nimic, nu sunt motiviati sa lucreze. Daca mai multe persoane fac reclamatii, poate se mai schimba ceva.

Reclama

x

Totul perfect adevarat. Pe langa astea, mie acum cativa ani mi-a furat din masina, din parcarea aeroportului, un laptop. Masina era parcata in parcarea “oficiala” supravegheata video. Am fost la ei, nimeni nu avea acces la camere, am fost la sediul politiei din aeroport, cumva cica au obtinut ei acces la camere. Dar surpriza, nu se vedea nici clar, da cica parca nici nu batea camera pana acolo. Teapa teapa. Dar, cand individu ala ia spaga 26 milioane de euro pentru spatiile din aeroport, apoi isi recunoaste vina si scapa, ce pretentii sa mai avem ? Nimic. By the way, baga mana bine in buzunar cum o fac si eu ca vin legilea alea noi cu impozitele regandite de mintile luminate ale statului.

x

Reclama

Nu sunt capabili nici sa creeze din acele benzi culoarele pe care sa circuli pentru a ajunge la control pasaport. Cei din conducerea aeroportului sunt schimbati la 3 luni si tot timpul sunt pusi aceleasi slugi proaste care nu au competenta necesara pentru a organiza activitatea aeroportului. O bataie de joc.

x

Am atatea povesti din Otopeni… dar ultima a fost in drum spre… in autobuz, a venit controlul. Platisem cu telefonul , mi s-a vorbit intr-un mod oribil, m-am fastacit, eram singura inconjurata de 3 controlori, eu criminala, sa ma identific sa vada si ei cu cine stau de vorba … intr-un final am reusit sa pun telefonul sa-l validez. Nici un moment de empatie, rabdare, politete, profesionalism… sa nu mai spunem de cerut scuze.

Reclama

x

Am fost in multe aeroporturi in jurul lumii… sincer o spun ca Otopeni e al doilea cel mai jalnic aeroport dupa Kabul.. pe care eu l-am vazut..

x

Reclama

Eu nu stiu cum mai supravietuieste efectiv tara asta cu atatea capuse care sug bani de la buget cat mai muuuuuuuuulti. Efectiv mi-ai reamintit ca este urgent sa plec – instinct de conservare. Multumesc.

x

Stati linistiti ca o sa fie si mai rau, a intrat intr-o degradare semnificativa, delasare din partea tururor iar nesimtirea si nepasarea e la ea acasa. Acum o saptamana am trecut pe acolo si nu vreau sa ma intorc curand, pe noi doamna de la curatenie nu ne -a lasat sa folosim baia ca spalase pe jos, era ora 1 30 noaptea, mi-e greu sa cred ca iesea din tura , doar vroia sa doarma pana la 6 sau cand termina programul .. in fine, nu ma mai repet, caldura si mizerie,  miros urat, angajati plictisiti .. mda, cum zice o doamna mai sus, cand ni se face dor de tara , dupa imagini de genul, plecam iar mancand pamantul..repetam asta de peste 20 de ani, ma intreb copiii nostrii vor mai veni macar in vizita? Romania e frumoasa, pacat ca e locuita! Dam vina pe politicieni si nu stiu ce ,dar schimbarea tre sa vina din fiecare dintre noi

Reclama

x

Totul e lipicios, cleios, balustrade, geamuri, scaune. Muste. Personalul de la curatenie sta rezemat in mopuri si vorbeste. Tare. Ca in piata. Baile sunt insalubre si putine. La preluare bagaje, sunt masute improvizate cu parfumuri. O stare de manea, de smechereala.

x

Reclama

Acum ceva ani am lucrat vreo 3 la acest aeroport, pot spune ca atata coruptie de la cel mai inalt nivel pana la acei paznici de la Romprest (acum nu mai stiu daca tot ei sunt), japca de la jetoanele de plata parcare pana la carucioarele de bagaje, se stie toata treaba asta spusa de tine pana la ce am spus si eu dar nu se vrea sa se schimbe nimic. Deci totul in acest aeroport este o japca pe fata pe banii nostri. Asta se intampla in toata Romania datorita clasei politice si a institutiile statului.

x

Am vazut si eu Otopeniul foarte recent, un gunoi infect, vechi si comunist. Nu inteleg de ce functioneaza, ar trebui reconditionat, cel putin. Pana si aeroportul nostru de la Suceava, asa cum este el, mic si amarat, dar este mai ok decat acel gunoi infect numit ,,Otopeni” !

Reclama

x

Te inteleg. Acum 2 zile am trecut pe acolo. Mirezie in toaletele existente, taximetristi tupeisti, parcare scumpa.. si altele. In UK 35 zile de parcare 115 in banii care ai platit probabil aveai si un service inclus de intarzieri si ignoranta celor de la aeroportul din otopeni nici nu vreau sa discut… dezamagitor!

x

Reclama

Aeroportul este poarta de intrare, cartea de vizita a unei tari. Cum e posibil sa nu vada si sa nu auda nimeni din conducerea acestei tari cum e administrat aeroportul Otopeni? Ne mai miram de ce suntem catalogati cum suntem in afara tarii! Incompetenta,lipsa de cultura si educatie a celor care conduc Romania are o mare influenta negativa asupra intregii populatii.

Sursa: Aktual24.ro

Reclama

Bucuresti

Ce poți vedea la Zilele Bucureştiului

Publicat cu

pe

Zilele Bucureştiului sunt sărbătorite de Muzeul Municipiului Bucureşti la Palatul Suţu, Casa Dinu Lipatti şi Casa Filipescu-Cesianu, publicul fiind invitat să participe la un program complex, dedicat tuturor categoriilor de vârstă, ce include evenimente şi expoziţii interesante al căror subiect central se referă la istoria şi cultura Capitalei.


PALATUL SUŢU (BD. I.C. BRĂTIANU, NR. 2)
Vineri, 20 septembrie, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare), Porţi deschise cu ocazia Zilelor Bucureştiului la Palatul Suţu – intrare gratuită pentru vizitatori la expoziţiile deschise, al căror subiect principal se referă la Capitală:
* Expoziţia permanentă „Timpul Oraşului”, dedicată istoriei oraşului Bucureşti;
* Expoziţia tematică „Calea Victoriei, incursiune în istoria unei uliţe domneşti”;
* Expoziţia tematică „Dinamica palatelor voievodale de la Bucureşti şi Târgovişte în perioada medievală”;
* Expoziţia tematică „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureştiului dintr-o perspectivă ceramică”;
* Expoziţia outdoor de fotografie „Trecut-au anii 2024”, prin care vizitatorii pot retrăi farmecul Bucureştiului de altădată prin prisma fotografiilor realizate de Şerban Lăcriţeanu în anii ’70.
Se vor putea vizita şi expoziţiile tematice „Între România şi Franţa. Un parcurs plastic remarcabil” şi „Vechi cărţi româneşti cu steme domneşti şi stihuri poeticeşti”.
Vineri, 20 septembrie, ora 17.00, publicul este invitat să participe la vernisajul expoziţiei tematice „Universul restaurării ceramicii”.
Vineri, 20 septembrie, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare), proiectul PRINCIPIUM MOBILITAS, organizat de Direcţia de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti. În cadrul proiectului vor fi prezentate în foyerul Palatului Suţu materiale muzeale itinerante proprii referitoare la istoria Jandarmeriei (uniforme naţionale şi internaţionale), puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, materiale şi machete puse la dispoziţie de Institutul Astronomic al Academiei Române şi de Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu – Muzeul Municipiului Bucureşti, precum şi machete puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti.

CASA DINU LIPATTI (BD. LASCĂR CATARGIU, NR. 12)
Vineri, 20 septembrie, ora 18.00 – „Zilele Bucureştiului” la Casa Dinu Lipatti – Recital Tinere Talente. Eveniment organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Regală Margareta a României. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
Solişti: Iuliana Ioana (soprană), Olga Florea (soprană), Daniel Dumitrascu (pian) – studenţi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
În program: G. Dendrino, P.I. Ceaikovski, G. Puccini, G. Bizet, C. Debussy, E. Doga, Bach-Busoni, G. Verdi, A. Catalani, J. Massenet, A. DvoĹ™ak, J. Offenbach.

Reclama

LA˜ CASA FILIPESCU-CESIANU (CALEA VICTORIEI 151)
Sâmbătă & duminică, 21 şi 22 septembrie, Weekend Sessions în grădina Casei Filipescu-Cesianu. Accesul la evenimentele din grădină este gratuit. Programul complet este detaliat mai jos.

Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
De la 15.00: Expoziţie în grădină „Dialoguri în culoare” – 15 tineri artişti îşi expun picturile (Fii Artă)
De la 15.00: Atelier de educaţie digitală & robotică – MindHub Bucureşti Unirii
16.00 – 17.00: Performance „Changing Skins & Nemira” – Moderator Eli Bădică
16.00 – 20.00: Instalaţie literară „Rezervaţie: Cititorul de Ficţiune” – Editura Nemira
17.00 – 18.00: Sesiune de yoga – BodyMind Balance cu Alexandra Bociu (Con Sabor)
18.30 – 19.30: Sesiune de jazz – Jazzy Jo
19.30 – 20.30: Întâlnire literară Nemira cu Andrei Crăciun despre cartea „Turbo”
19.30: Sesiune de tango – pian, chitară, bandoneon (Dan Maftei, Alex Ionescu, Alexandru Nuca) + TDJ set tematic – Robert Andrei Botezat

Duminică, 22 Septembrie 2024
De la 15.00: Expoziţie în grădină „Dialoguri în culoare” – 15 tineri artişti îşi expun picturile (Fii Artă)
De la 15.00: Atelier de educaţie digitală & robotică – MindHub Bucureşti Unirii
15.00 sau 16.30: Tur ghidat – Andreea Mâniceanu, muzeograf MMB (23 lei/adult, 16 lei/elev şi studenţi, înscrieri pe [email protected])
15.30: Atelier de fotografie urbană – coordonat de Octavian Pavel
16.00 – 20.00: Instalaţie literară „Rezervaţie: Cititorul de Ficţiune” – Editura Nemira
17.00 – 18.00: Sesiune de yoga – BodyMind Balance cu Alexandra Bociu (Con Sabor)
17.30 – 18.30: Sesiune de chitară & pian – Monica Gemene şi Roxana Cioran
18.30 – 20.00: Sesiune de tango – pian, chitară, bandoneon (Dan Maftei, Alex Ionescu, Alexandru Nuca) + TDJ set tematic – Robert Andrei Botezat
* De asemenea, publicul este invitat să descopere la Casa Filipescu-Cesianu expoziţia permanentă – Muzeul Vârstelor, precum şi expoziţia tematică „Gust, rafinament şi sociabilitate în Bucureştiul primei jumătăţi a secolului XX” (deschisă în perioada 29 august – 10 noiembrie 2024).
Program: miercuri – duminică, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare).
Preţ bilete:
13 lei – bilet întreg; 6 lei – bilet redus (pensionari, militari, elevi, studenţi).

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

900 de blocuri din Bucuresti, fara apa calda

Publicat cu

pe

Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice. Lucrările vor afecta toate sectoarele Capitalei.

Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. În sectorul 2 al Capitalei, lucrările vor dura pană pe 19 august, potrivit Termoenergetica. În zona cuprinsă între traversarea Căii Giulești și Calea Griviței, Sectoarele 1 și 6, se fac lucrări de reparație și modernizare a conductelor. 12 blocuri rămân fără apă caldă până pe 6 august, la ora 23:00.

Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1973.

Reclama

De asemenea, conductele vor fi reparate și în zona străzilor Torentului, Cozia, Terasă Colentina, Doamna Ghica din Sectorul 2. Până pe 19 august, la ora 23:00, 452 de blocuri nu vor avea agent termic. Magistrală I Sud având o vechime de 40 de ani. Anul trecut, în zonă, a fost înlocuit un tronson de peste 150 metri de țeavă.

În Sectorul 3, se vor face lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Obiectiv 3 Magistrală I Sud tronson CM18 – CB5/C – CV4”. În acest context, două puncte termice, respective 17 blocuri, rămân fără apă caldă până pe 10 august, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965.

Tot în Sectorul 3, se fac lucrări de reparații pentru o conductă din 1975 iar alte aproape 230 de nu au agent termic până pe 7 august, la ora 23:00.

Reclama

În Sectorul 4, pe strada Nitu Vasile, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987.

Lucrări se vor face și pe strada Luică și 166 blocuri nu vor avea apă caldă până în data de 7, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1976.

Pe Bulevardul Unirii din Sectorul 5 al Capitalei, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă, către 14 blocuri, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1990.

Reclama

Și în strada Virtuții din Sectorul 6, se vor executa lucrări de refacere a căminului „CU3” și de înlocuire a unor vane cu diametrul de 800 mm, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice și un modul, până în data de 9 august 2024, orele 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei este 1976.

Continua sa citesti

Bucuresti

Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București

Publicat cu

pe

  • Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest, va avea loc pe 3 octombrie 2024, în Aula Magna din cadrul Universității Politehnica din București și va aduce unii dintre cei mai renumiți speakeri internaționali din domeniu față în față cu publicul român.

Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta și practica parenting-ului conștient și despre cele mai eficiente modalități de a crește copii autentici, fericiți și rezilienți.

Potrivit The Parenting Index*, la nivelul anului 2021, 61% dintre părinții din România resimțeau o presiune intensă din partea societății în legătură cu modul în care aleg să își crească proprii copii, în vreme ce 46% dintre ei considerau că rolul de părinte este mai dificil decât s-ar fi gândit.

„Într-o epocă în care parenting-ul se poate simți precum navigarea unui labirint de sfaturi în continuă schimbare, este esențial să ne unim pentru a împărtăși, învăța și crește ca o comunitate informată. Evenimentul nu este doar despre diseminarea informațiilor; este despre declanșarea conversațiilor, formarea de conexiuni și crearea unei rețele de sprijin care se extinde cu mult dincolo de aceste ziduri. Prin paneluri de experți și sesiuni interactive, aspirăm să reducem decalajul dintre cercetarea academică de ultimă oră și practica de zi cu zi”, spune Diana Bălan, fondator ParentED Fest.

Reclama

În cadrul evenimentului, unii dintre cei mai renumiți specialiști internaționali din domeniu vor interacționa cu publicul din România:

  • Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română, vine în premieră în România. “Paradigma tradițională de parenting are la bază ierarhia și presupune că părintele știe mai bine. Parenting-ul conștient detonează această paradigmă și aduce reciprocitatea în relație. Aș spune că, de multe ori, profesorul este copilul, învățând părintele cum să devină o versiune mai bună a sa și, mai ales, cum să trăiască în prezent, așa cum doar copiii știu să trăiască”. Dr. Shefali reușește să cuprindă în cărțile sale provocările cu care familiile se confruntă în 2024, ajungând astfel la milioane de părinți din întreaga lume și demontând rând pe rând metodele învechite de a-i educa pe cei mici, în urma a numeroase cercetări și ani întregi de experiență.
  • Dr. Deborah MacNamara, om de știință, consilier clinician și expert în parenting cu peste 25 de ani de experiență, autoarea uneia dintre cele mai celebre cărți dedicate părinților din întreaga lume – „Rest, Play, Grow”. “Copiii noștri nu sunt meniți să facă eforturi pentru dragostea noastră. Ei sunt meniți să se simtă confortabil în grija noastră pentru a se putea juca și dezvolta. De asta, siguranța relației este esențială”.
  • Dr. Vanessa Lapointe, doctor în psihologie, autor și „educator pentru părinți”, va contribui la înțelegerea evoluției copiilor și va oferi sfaturi părinților într-una dintre cele mai mai provocări ale parentingului: cum putem insufla celor mici reziliență fără să cauzăm traume. “Din păcate, principala lecție pe care o învață copiii de la disciplinarea clasică este că dragostea părinților este condiționată și în directă legătură cu un comportament de obediență”.
  • Dr. Greer Kirshenbaum, expert în parenting, autor, cercetător în neuroștiințe, specialist în somnologie infantilă și dezvoltarea timpurie a copiilor, va vorbi la București despre unul dintre cele mai importante subiecte din parentingul modern: gestionarea stresului pentru a construi sănătatea mintală a bebelușilor și părinților. “Sănătatea somnului se construiește, ajutându-ți copilul să adoarmă și să readoarmă, ținându-l în brațe și oferindu-i dragoste cât timp are nevoie de tine”.

ParentED Fest este susținut de Lidl România – Strategic Partner, Sanador – Heathcare Partner, alături de ThedaMar, AutoKlass, One United Properties, Catena, Casa Timiș, Raiffeisen Bank și CEC Bank. Parteneri media: ZYX Books și Euromedia.

Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ și în rețeaua IaBilet.ro.

Reclama
Continua sa citesti

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro