“Nu am auzit niciodata ca Donald Trump sa spuna ceva negativ despre scutul antiracheta. Nu-l vad slabind scutul iar in ce priveste armata, cu siguranta va dori sa continue parteneriatul strategic profund pe care-l avem”, a declarat pentru HotNews.ro Mark Gitnstein, fost ambasador al Statelor Unite la Bucuresti intre 2009 si 2012.
El a mai spus ca Trump si-a exprimat in campanie preocuparea fata de Iran si a amintit ca scopul defensiv al scutului de la Deveselu a fost acela de a preveni membrii NATO de un eventual atac al Iranului.
Fostul ambasador american la Bucuresti a mai declarat pentru HotNews.ro ca nu crede ca rezultatul alegerilor va avea un impact semnificativ asupra relatiilor dintre Romania si Statele Unite.

<

“Relatiile noastre sunt intre poporul american si poporul roman, se exprima prin cele doua guverne si se bazeaza pe valori comune, impartasim interese strategice comune”, a precizat Mark Gitenstein.

Fostul ambasador mai spune ca nici interesele de afaceri si de investitii americane nu se vor schimba cata vreme Romania isi concentreaza mai departe efroturile  pe statul de drept si pe lupta anticoruptie.

Transparenta face diferenta