Acasă Bucuresti Fiat-Crysler si Uzina Mecanica Bucuresti vor sa construiasca in Romania NOUL JEEP...

Fiat-Crysler si Uzina Mecanica Bucuresti vor sa construiasca in Romania NOUL JEEP pentru Armata!

Fiat Chrysler Automobiles vrea o colaborare cu industria romaneasca de aparare in ceea ce priveste vehiculul militar 4×4 Jeep J8, anunta compania nationala ROMARM. Fabrica avuta in vedere este Uzina Mecanica Bucuresti, iar autoritatile anunta ca gama de produse par putea fi extinsa si pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare si securitate nationala.

Fiat Chrysler Automobiles si autoritatile romane in domeniul apararii nationale vor prezenta marti in Bucuresti detaliile unei propuneri de cooperare in ceea ce priveste vehiculul militar 4×4 Jeep J8.

<

„In contextul necesitatii de inzestrare a fortelor armate cu vehicule 4×4, industria nationala de aparare incearca sa ofere solutii pentru ca acest tip de vehicule sa aiba si o latura de integrare romaneasca, o oportunitate care ar aduce numeroase beneficii economice si strategice tarii noastre.”, transmite Romarm intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

„Din spectrul restrans de producatori la nivel international, Fiat Chrysler Automobiles, compania detinatoare a brandului Jeep, si-a manifestat interesul de a realiza un parteneriat cu industria nationala in ceea ce priveste vehiculele militare 4×4 Jeep J8, fabrica avuta in vedere fiind  Uzina Mecanica Bucuresti, aflata in prezent intr-un impas financiar fara precedent.
Proiectul este unul complex, gama de produse putand fi extinsa si pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala”, se arata in comunicatul amintit.
Jeep J8 este un vehicul militar 4X4 bazat pe platforma Jeep Wrangler introdus in anul 2007. Vehiculul in formatul original este propulsat de un motor turbo-diesel 2,8 litri in patru clindri care dezvolta 194 Cai Putere si un cuplu de 460 Nm. Modelul poate veni in diferite configuratii si permite montarea de armament si blindaj.
Modelul este construit in diferite configuratii si in Israel sub numele AIL Storm si se afla in dotarea fortelor de aparare Israeliene.