Poliţia Capitalei a anunţat, vineri, că au fost deschise zeci de dosare penale după ce au făcut controale la peste 600 de grădiniţe, asociaţii şi fundaţii, descoperind că 67 dintre ele funcţionau fără autorizaţie, se arată într-un comunicat al instituţiei.
La nivelul Poliţiei Capitalei au fost deschis 67 de dosare penale ce vizează administratorii mai multor grădiniţe din Bucureşti, decoperite că funcţionau fără aviz din partea Ministerului Educaţiei, anunţă instituţia. Măsurile au fost dispuse ca urmare a peste 600 de controale făcute la nivelul municipiului Bucureştiu, după incidentul din luna martie de la grădiniţa din cartierul Cotroceni.
„În urma controalelor efectuate au fost constatate nereguli la un număr de 67 de unităţi de învăţământ preşcolar, din mediul privat, nereguli care au condus la întocmirea a 67 de dosare penale (autosesizare) pentru „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 348 din Codul penal.”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei, citat de Mediafax.
Acţiunile vin după verificări care au avut loc, în toate sectoarele Capitalei, în perioada 15 aprilie-19 mai, se mai arată în comunicat.
Pe 25 martie Poliţia Capitalei a dechis o anchetă după ce directoare unei grădiniţe din cartierul Cotroceni a fost filmată în timp ce agresa mai mulţi copii. Imediat după s-a descoperit că respectiva unitate funcţionafără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

<