Acasă Bucuresti Familia lui Ionut Anghel, copilul ucis de caini in Bucuresti, a primit...

Familia lui Ionut Anghel, copilul ucis de caini in Bucuresti, a primit 2 mil. de euro despagubiri! Primaria Sectorului 2 EXECUTATA SILIT!

973

Constantin Ciorăscu, patronul firmei Tei Rezidenţial, pe terenul căreia a murit muşcat de câini Ionuţ Anghel, a plătit familiei acestuia două milioane de euro din suma de 2,4 milioane de euro stabilită de instanţă ca daune morale.

Avocaţii lui Ciorăscu au cerut executarea silită a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 pentru diferenţa de 400.000 de euro care mai trebuie plătită conform deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit News.ro.

Constantin Ciorăscu a fost găsit vinovat în dosarul lui Ionuţ Anghel, care a murit muşcat de câini, în septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidenţial. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Ciorăscu, în 12 mai, la trei ani de închisoare cu executare. Tot atunci, societatea Rezidenţial Tei, Constantin Ciorăscu şi ADP Sector 2 au fost obligaţi să plătească, în solidar, daune morale familiei lui Ionuţ Anghel în valoare totală de 2,4 milioane de euro, respectiv câte 600.000 de euro părinţilor lui Ionuţ şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că, după decizia instanţei, Constantin Ciorăscu, prin intermediul împuterniciţilor săi, a făcut un credit la o bancă de două milioane de euro şi a plătit cota care îi revine din suma care trebuie plătită familiei lui Ionuţ Anghel, respectiv două milioane de euro. Pentru diferenţa de 400.000 de euro, Ciorăscu, prin avocaţii săi, a introdus o acţiune, pe linie executorie, urmând să execute silit ADP Sector 2 pentru această sumă.
Ciorăscu a plătit banii în cursul lunii iunie, prin intermediul unui executor judecătoresc, în baza unei tranzacţii, au precizat sursele citate.
Contactaţi telefonic de agenţia News.ro, avocaţii lui Constantin Ciorăscu au confirmat informaţiile, fără a da alte detalii. Avocaţii au precizat că, în faza apelului, instanţa, „fără a avea elemente justificative”, a dispus înlocuirea suspendării pedepsei de trei ani primită de Ciorăscu în acest caz cu executarea, în condiţiile în care procurorii nu au formulat apel în acest sens şi nici nu au pus concluzii de această natură.
Prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, firma Rezidenţial Tei, Administraţia Domeniului Public Sector 2 şi Constantin Ciorăscu au fost obligaţi să plătească o amendă penală de câte 300.000 de lei.
Ionuţ Anghel a fost ucis de câini, în septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidenţial, din apropierea Parcului Tei din Capitală.
Indolenţa Administraţiei Domeniului Public Sector 2 a permis trecerea lui Ionuţ Anghel şi a fratelui său într-o zonă sălbatică, a arătat, în motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 2 care a judecat în fond cazul morţii copilului, notând şi că angajaţii ADP au avut o atitudine cinică atunci când au afirmat că gardurile din parcuri nu au decât rol arhitectural.
Magistratul a arătat în motivare că neîngrădirea Parcului Tei, unde se jucau Ionuţ Anghel şi fratele său, de către ADP Sector 2, a creat o ”stare de pericol” care ”s-a materializat” în decesul copilului.
”Starea de pericol creată atât prin neluarea măsurilor de prevedere corespunzătoare, cât şi prin neîndeplinirea obligaţiilor legale de îngrădire a terenului viran aflat în propria administrare de către inculpata Administraiţa Domeniului Public Sector 2 Bucureşti s-a materializat, în 2 septembrie 2013, în decesul minorului Anghel Ionuţ Cosmin. Această indolenţă din partea inculpatei Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti a permis trecerea minorilor Anghel Ionuţ Cosmin şi Anghel Andrei Antoniu într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru intrarea acestora pe un teren viran neîngrădit, păzit de şapte câini, al căror atac a condus la decesul minorului Anghel Ionuţ Cosmin”, se spune în motivare.
Procurorii au descris atacul câinilor drept unul de o violenţă extremă, după ce au fost coroborate mai multe probe, printre care şi necropsia care a stabilit că au existat peste 100 de plăgi muşcate.
Sursa: News.ro

<