Comorile Egiptului

Extremele Bucurestiului: Unde se gasesc cele mai scumpe apartamente si unde cele mai ieftine locuinte!

In: Imobiliare

Preţul mediu pentru o locuinţă din Capitală se situează în jurul valorii de 1.000 euro/mp, având posibilitatea să ajungă chiar şi la 2.500 euro /mp, potrivit unui studiu efectuat de compania imobiliară RE/MAX Properties.

Astfel, în zona Aviatorilor, cea mai scumpă din Bucureşti, preţurile medii pe metru pătrat ajung chiar şi la 2.500 euro, aceasta fiind urmată de zona de Nord unde costurile se situează la 2.200 euro/mp. În Floreasca însă, în funcţie de vechimea imobilului, preţurile pot varia între 900 şi 1.700 euro/mp, în timp ce pentru o locuinţă în cartiere precum Titan sau Berceni, se achită între 700 şi 850 euro/mp.

„Bineînţeles, preţurile variază dramatic de la o zonă la alta în funcţie de facilităţi precum accesul la mijloacele de transport, apropierea faţă de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul construcţiei imobilului, dar şi finisajele apartamentului aduc un impact în valoarea finală a locuinţei”, a afirmat Mădălina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties.

Tranzacţiile prin credit bancar reprezintă 90% din totalul proiectelor noi

Referitor la modalitatea de achiziţie a acestora, reprezentata companiei afirmă faptul că modul accelerat în care se construiesc complexe imobiliare în zonele periferice ale Capitalei a modificat în mare măsură ponderea tipurilor de achiziţii.

Astfel, în cazul noilor proiecte, tranzacţiile prin credit bancar reprezintă 90% din total. Luând în considerare şi piaţa centrală, ultracentrală şi zona de Nord a Bucureştiului, creşte numărul tranzacţiilor în numerar, dar media întregii pieţe înclină tot în favoarea creditelor bancare, acestea reprezentând 75% din totalul tranzacţiilor.

În ceea ce priveşte cele mai bine vândute tipuri de apartamente, reprezentanta RE/MAX menţionează că locuinţele cu două şi trei camere se menţin în topul solicitărilor bucureştenilor. Potrivit acesteia, motivul este de ordin financiar, întrucât pe segmentul apartamentelor de două camere, preţurile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru întreţinere sunt la fel de uşor de suportat.

Loading...

„În plus, o astfel de locuinţă reprezintă un start bun atât pentru o familie aflată la început de drum, cât şi pentru un tânăr care îşi doreşte prima sa casă, ori pentru un cuplu la vârsta a treia care se află într-un proces de tranziţie şi de reducere a spaţiului locuibil. Pe de altă parte, la categoria apartamentelor de trei camere se înscriu, de regulă, familile care au deja cel puţin un copil”, a completat Mădălina Vasile.

Pe segmentul rezidenţial cu preţuri accesibile, clienţii sunt reprezentanţi, de cele mai multe ori, de tineri cu media de vârstă între 25 – 30 ani, aflaţi la prima lor locuinţă. Din considerente financiare, aceştia optează, de regulă, pentru zonele periferice din Bucureşti. Pe de altă parte, însă, clienţii cu media de  vârstă de aproximativ 40 ani se află în căutarea unui „upgrade imobiliar”, sau sunt interesaţi de investiţii pe termen lung.

Vânzarea terenurilor, resuscitată datorită necesarului de locuinţe

În ultimul an şi jumătate, vânzarea terenurilor a cunoscut un trend ascendent, majoritatea solicitărilor fiind pentru terenuri potrivite pentru ridicarea proiectelor imobiliare, de la mici dimensiuni până la complexe ample, de sute de apartamente.

„Din punct de vedere al volumului, cele mai multe tranzacţii sunt, desigur, pe segmentul rezidenţial. Valoric, însă, investitorii au cel mai important cuvânt de spus, iar aceştia caută oportunităţi de extindere atât în Bucureşti, cât şi în zone adiacente acestuia”, a completat reprezentanta RE/MAX Properties.

În ceea ce priveşte segmentul comercial, cele mai multe tranzacţii sunt reprezentate de spaţiile comerciale ale căror preţuri variază între 300.000 – 500.000 euro, preţurile acestora fiind motivate de localizarea spaţiului şi oferirea unui vad comercial.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului

Afla mai multe din Bucuresti

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoar... Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a activităţii sa...
Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de l... Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi adoptat de Consiliul General mierc...
Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari... Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati functionar...
Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, aj... Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale,...
Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 6... Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit ...
Traseul tramvaiului 1/10 va fi delimitat aproape i... Primăria Capitalei va delimita linia tramvaiului 1/10 de restul traficului după modelul liniilor 21 și 41, potrivit unui proiect care va fi discutat s...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

Back to top

Share Page

Close