Stirile Zilei
Explicatiile selectionerului Mirel Radoi pentru umilinta Romaniei si ratarea calificarii la Euro

Selecționerul a spus cu subiect și predicat că România nu merita pasul spre turneul final, pentru că a jucat prea puțin fotbal la Reykjavik, chiar dacă mai puteam primi un penalty care să ne asigure prelungirile. În plus, și-a asumat partea sa de vină.
”La cum am jucat primele 45 de minute, nu meritam să ne calificăm. Am început previzibil, lent, nu am găsit spații. Îi știam că sunt puternici, că ne vor bloca și că vor specula spațiile libere.
Dar, nu vreau acum să dau vina pe jucători. Eu și staff-ul meu suntem vinovați pentru eșec”, a spus Mirel Rădoi, imediat după meci.
Selecționerul a mai dezvăluit și care a fost marea temere a sa, de care, din păcate, nu a scăpat.
”Din păcate, nu am scăpat de ce ne-a fost frică, să nu luăm gol în primele 15 minute. În partea a doua, am echilibrat, dar a fost prea puțin pentru a emite pretenții ca să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Rădoi, la Pro TV.
Chestionat în legătură cu deciziile controversate de arbitraj, tratate de către Damir Skomina uneori și fără a cere ajutor de la VAR, Rădoi a replicat:
”De pe bancă s-a văzut acel cot, dar nu am văzut acolo dacă a atins mingea. Chiar și așa, am fi intrat în prelungiri dar tot nu știu dacă ne-am fi calificat. Am jucat prea puțin fotbal, pentru a ajunge să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Rădoi, după meci, vizibil dezamăgit.
Stirile Zilei
Au inceput forajele in zona parcului Cismigiu pentru noua magistrala de metrou M5

Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini cu începerea forajelor pentru studiul geotehnic necesar construirii secțiunii Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 de metrou. Din imaginile realizate în zona parcului Cișmigiu rezultă că forajele vor fi executate de firma Geostud.
„Fără zgomot nu există muzică, fără foraj nu există metrou”, se arată pe panoul de informare cu privire la începerea forajelor, care au o durată estimată de șase luni, conform Economica.net.
Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat în octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L. pentru aproape 40 de milioane de lei.
Potrivit prevederilor contractului de proiectare și asistență tehnică, proiectarea se va încheia la sfârșitul anului 2023.
Stirile Zilei
Nicușor Dan: O „funcționare acceptabilă” pentru oameni a sistemului de termoficare din București va fi în 2-3 ani

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat, marți seara, la Digi24, că o „funcționare acceptabilă” pentru oameni a sistemului de termoficare din București va fi în 2-3 ani și a apreciat că februarie a fost cea mai bună lună de funcționare a termiei din ultimii ani.
„Eu cred că luna februarie, care a fost cea mai friguroasă din iarna care a trecut, a fost cea mai bună funcționare de termie din ultimii ani. (…) Luna aceasta de februarie am avut zile întregi cu funcționare sută la sută. Înseamnă că eforturile noastre au dat roade. (…) O funcționare acceptabilă pentru oameni va fi în 2-3 ani”, a afirmat Nicușor Dan.
Primarul general a precizat că sistemul centralizate de termoficare deservește 550 de mii de apartamente, cam jumătate din București. „Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550 de mii de apartamente să treacă pe centrale cu gaz”, a menționat edilul.
Acesta a mai spus că centralele de apartament vor fi interzise la un moment dat.
Nicușor Dan a mai declarat că marți seara 95% dintre locuitori au apă caldă, față de 50% în urmă cu o zi, după ce au fost remediate mai multe avarii și ținând cont de faptul că unele CET-uri au intrat în revizie.
„CET-urile sunt la Ministerul Economiei. Noi, dacă am fi avut aceste CET-uri, revizia n-ar fi durat o lună și jumătate, ar fi durat câteva zile. Tehnologia e din anii 70 și e nevoie să se facă aceste revizii”, a spus primarul general.
Stirile Zilei
Destinația anului în România este Mamaia

Mamaia a câștigat premiul pentru cea mai bună stațiune turistică în cadrul competiției Destinația Anului 2023, gală care s-a desfășurat săptămâna aceasta la Palatul Culturii din Iași.
Stațiunea din Constanța a obținut un punctaj de 66,66%. Pe locul doi s-a clasat stațiunea Călimănești, iar pe locul al treilea – Ocnele Mari.
Totodată, Municipiul Constanța a fost nominalizată la categoria “Orașe care inspiră”, alături de Oradea, Brașov, Iași, Timișoara și Râmnicu Vâlcea.
„Ne bucurăm să primim distincția de Destinația Anului, mai ales în contextul în care activitatea turistică a stațiunii Mamaia se desfășoară de peste 100 de ani. Din dorința de a dezvolta și păstra în același timp frumusețea stațiunii, Municipalitatea Constanța alături de Ministerul Mediului implementează două planuri urbanistice zonale. Acestea vor surprinde imaginea de ansamblu a stațiunii Mamaia pe următorii 20-30 de ani pentru a spori zona de entertainment, care se întinde pe o suprafață de 6 kilometri de plajă, pentru un nou val de turiști”, declară George Măndilă, Președinte OMD Mamaia-Constanța.
Mamaia este anual locul de vacanță pentru sute de mii de turiști români, dar și străini din toata lumea. Nisipul fin, apa cristalină și diversitatea locurilor de divertisment au transformat stațiunea într-unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță din estul Europei.
Și infrastructura hotelieră s-a dezvoltat în ultimii 10 ani, fiind la standarde internaționale, cu multe hoteluri noi, la o distanță mică de plaja, dar și restaurante pentru gusturi dintre cele mai rafinate.
De asemenea, mulți turiști aleg Mamaia pentru viața de noapte animată, în localuri extravagante, în stațiune organizându-se și numeroase festivaluri de muzică pentru tineri, precum Sunwaves.
În ultimii doi ani, investițiile publice și private în stațiunea Mamaia au fost considerabile. Plajele au fost extinse cu circa 30 de hectare, printr-un proiect amplu, finanțat din fonduri europene, de modernizare și conservare a stațiunilor de pe litoralul românesc.
- Bani4 săptămâni in urma
Daca politistul iti spune aceste cuvinte cand te opreste in trafic inseamna ca-ti cere spaga
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Locuitorii unei strazi din Bucuresti spun ca sunt atacati de ciori agresive: „Am fost lovita cu ciocul in cap si zgariata”
- Transport4 săptămâni in urma
Vizită neanunțată pe șantierul Lotului 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului
- Bani4 săptămâni in urma
Cat mai e spaga in Politia Rutiera din Bucuresti? Un politist planuia sa-si ia Tesla de 55.000 de euro din mita
- Bani4 săptămâni in urma
O mare companie românească duce Salamul de Sibiu în America
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur furate din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Un medic de la un spital din Bucuresti s-a impuscat in cap
- Transport3 săptămâni in urma
Pasajul Olteniței – Popeşti-Leordeni se apropie de finalizare. Se deschide traficului in cateva zile