Acasă Turist Englezii vor lasa UN MILION DE EURO la Bucuresti, cu ocazia meciului...

Englezii vor lasa UN MILION DE EURO la Bucuresti, cu ocazia meciului Steaua-Manchester City!

745

Steaua va juca in play-off-ul Ligii Campionilor cu Manchester City pe 16 si 24 august. Suporterii britanici se cazeaza de regula in centrul Capitalei si stau una sau doua nopti. Ei nu viziteaza muzee si nu merg la opera, vin doar sa se distreze, scrie News.ro.
„Asteptam cateva mii de suporteri, circa 2.000-3.000. Tinand cont ca in Bucuresti sunt circa 11.000 de camere de calitate, putem spune ca in zilele respective gradul de ocupare asigurat de suporteri ar fi de aproximativ 25%. Incasarile pot fi de circa 200.000-300.000 euro din cazare si cam tot atata din alte servicii”, a declarat pentru News.ro Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si directorul general al hotelului Ibis Gara de Nord din Bucuresti.
Britanicii vor cheltui si in barurile hotelurilor, dar si in oras. „La hoteluri, minim 200.000-300.000 euro. In oras mai mult, cu siguranta”, precizeaza seful FIHR.
Ile spune ca acesti turisti vin pentru distractie, fara alte obiective de-a lungul sejurului, in afara meciului. „Nu credem ca vor crea probleme in oras, fiind totusi suporterii unei echipe care nu are o asa-zisa traditie in a crea conflicte. Intr-un cuvant, sunt bineveniti in oras si ii asteptam cu drag”, a concluzionat Ile.
La randul sau, directorul hotelului Ramada Majestic din centrul Bucurestiului, Mihai Acatrinei, afirma ca hotelurile centrale s-au umplut de fiecare data cand o echipa britanica a jucat un meci important in Romania.
„In fiecare an, de fiecare data cand britanicii au jucat cu echipe romanesti, au venit o groaza de londonezi dupa ei. Sunt niste clienti foarte buni, consumatori de bere, dar pasnici”, a declarat pentru Acatrinei. El este convins ca suporterii britanici le vor creste incasarile, dar nu poate estima cu cat exact.
„Abia de saptamana viitoare vor face rezervari. De exemplu, la un meci de anul trecut, in doua zile, ne-au ocupat 50-60 de camere. Cert este ca Bucurestiul va fi ocupat de englezi zilele acelea. Ei stau de regula doua zile”, a precizat Acatrinei. De asemenea, Nicolae Istrate, unul din actionarii Hotelului Ambasador, spune ca suporterii britanici sunt foarte bine organizati si vin cu miile sa isi insoteasca echipa favorita.
„De regula, incasarile cresc mult la pub-uri si la barurile din oras. In hotel se sta destul de putin. Abia a avut loc tragerea la sorti. Ei sunt foarte bine organizati, au agentii proprii de turism. Altii vin individuali. Cand are loc un astfel de meci vin cu miile. In general suporterii englezi insotesc echipa in numar mare”, a explicat Istrate.

<