Prognoza meteo pe 3 zile publicată de Administrația Națională de Meteorologie arată că de luni, 18 decembrie, vin ninsorile atât în București, cât și în sudul, vestul și centrul țării.
Potrivit ANM, luni, 18 decembrie, temperatura maximă în București va fi cuprinsă între 0 și 3 grade Celsius, iar minimele între – 4 și 1 grad Celsius.
După ce duminică, 17 decembrie, va ploua în București, luni va ninge atât în capitală, cât și în sudul, vestul și centrul țării. În Dobrogea va fi lapoviță.

<

Cod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite.
Codul galben afectează următoarele județe din nord-vestul țării: Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud (parțial), Cluj (parțial).
De asemenea, vor fi afectate parțial și județele: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița.
Codul galben este valabil de vineri, 15 decembrie, ora 18.00, până azi, sâmbătă, 16 decembrie, la ora 14.00.
Prognoza ANM pentru ziua de luni, 18 decembrie:
În acest interval se vor produce următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte.
În intervalul menționat aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55…65 km/h. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și a Carpaților Meridionali, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni.
În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.
Intensificări ale vântului se vor semnala și pe crestele din restul zonelor montane.