Acasă Actualitate E Bucurestiul pregatit pentru colectarea selectiva a gunoiului? In caz contrar amenda...

E Bucurestiul pregatit pentru colectarea selectiva a gunoiului? In caz contrar amenda este de 14 mil. de euro!

Transparenta face diferenta

Taxa de penalizare de 80 de lei pe tona de gunoi depozitată nu va rezolva problema colectării selective, reciclării și valorificării deșeurilor, a declarat ministrul Mediului, Daniel Constantin, la Conferința Națională „Aplicații concrete în contextul noilor propuneri legislative în domeniul mediului”.
Ministrul Mediului a explicat că, prin noua ordonanță, se intenționează atingerea a două obiective, reducerea cantității de deșeuri depuse la gropile de gunoi și creșterea cantității de colectare selectivă până la atingerea obiectivului european de 50% asumat de România până în 2020, anunta bucurestifm.ro.
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a explicat că această taxă intră în responsabilitatea autorităților locale și a firmelor de salubrizare deoarece ele sunt în măsură să aplice măsuri pentru colectarea selectivă.
Potrivit unor calcule, Bucureștiul ar trebui să plătească în plus față de anul trecut aproape 14 milioane de euro dacă nu va colecta selectiv.
Reprezentantul firmei de salubrizare din sectorul 6 URBAN, Dan Ceaușescu, susține că această taxă va fi o povară pentru firmele și autoritățile locale neperformante.