În ultimele săptămâni, Primăria Capitalei a primit mai multe lovituri. Companiile au fost declarate ilegale. Instanța Curții de Apel București a anulat actul de înființare a acestor companii, din cauza faptului că Hotărârile de Consiliu General nu au respectat legea, au fost adoptate cu majoritate simplă și nu cu votul a două treimi din numărul de consilieri.
Problemele nu se opresc însă aici, se pare că în 27 februarie, va urma o nouă criză. După ce nu a fost adoptat proiectul de reorganizare al RADET, specialiștii spun că este foarte probabil ca judecătorul sindic să pronunțe decizia de intrate în faliment a regiei care asigură căldura și apa caldă în București.
Gabriel Dumitrașcu, Vicepreședintele PNL București, a cerut în ianuarie, ca Gabriela Firea să înființeze o celulă de criză, unde să participe specialiști ai partidelor, ai administrației care să găsească soluții pentru rezolvarea crizei RADET.
Iată, cu după o lună de zile, Primarul Capitalei a inițiat o întâlnire, ce va avea loc, luni 18 ianuarie, la sediul primăriei, pentru găsirea unei soluții.
Dumitrașcu a scris pe blogul său personal, că va participa și va veni cu o propunere ce a fost avizată și de forul intern al PNL, înființarea unei companii, care să preia îndatoririle RADET
” În primul rând, avem nevoie de intrarea în legalitate și constituirea unei societăți noi, TERMOENERGETICE legale, viabile, transparente și eficiente, cu management performant și depolitizat, care să poată prelua atribuțiile actualei regii muribunde și ale companiei înființate ilegal și care să îndeplinească toate cerințele particulare din legislație”
În textul său, Dumitrașcu spune că este vital să se respecte angajamentele pe care și le-a luat România ”Ne-am angajat din 2007 în fața Comisiei Europene că vom desființa monopolul de stat, că vom transforma regiile în societăți, care să funcționeze conform principiilor de piață, dar să asigure și o calitate tot mai ridicată a serviciilor publice.”
Rămâne de văzut dacă după întâlnirea ce va avea loc luni se va trece la adoptarea unei soluții de acest gen, dacă Primarul General, Gabriela Firea, va fi de acord, dar și punctele de vedere ale celorlalte partide, în cazul în care își vor trimite reprezentanții la întâlnirea organizată de Primăria Capitalei.

<
Transparenta face diferenta