Neregulile pe banda rulanta din spitalele Bucurestiului, aparute in presa in ultimele saptamani, i-au facut pe procurorii anticoruptie sa preia dosarele marilor unitati medicale din Capitala.
Spre exemplu, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a trimis la DNA dosarul privind neregulile descoperite de Corpul de control al ministrului Sănătăţii la Secţia de Arşi a Spitalului Floreasca.
Iniţial, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 au dispus, în luna mai, începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, însă şi-au declinat apoi competenţa în favoarea DNA, anunta stiripesurse.ro.
Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Guvernului, după ce Corpul de control al ministrului Sănătăţii a descoperit mai multe nereguli în funcţionarea Unităţii de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.
„În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curţii de Conturi a României pentru deficienţele consemnate în raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentaţiei de atribuire a contractului de achiziţie aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arşilor gravi şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 Bucureşti, pentru posibile fapte de natură penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcţiune a Barocamerei şi plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL”, preciza pe 25 mai Guvernul. 
În paralel, si neregulile de la Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca au ajuns în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Investigaţia pornită iniţial de Parchetul sectorului 1 a fost trimisă procurorilor anticorupţie după ce s-au descoperit indicii de abuz în serviciu care intra în competenţa DNA.
Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, doctor Adrian Stănculea, şi asistenta şefă a aceleaişi secţii au fost audiaţi, vineri, la Poliţia Capitalei, în legătură cu cele două morţi suspecte înregistrate în ultima perioadă, respectiv pacientul cu viermi în răni şi femeia căreia i s-a făcut o transfuzie greşită, conform Realitatea.net.

<