Medicul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineață, de acasă și dus la audieri de procurorii parchetului Tribunalului București. Aceste este acuzat că a experimentat un implant neomologat pe o fetiță, relatează Antena3.

<
Audierile au loc după ce în aceste zile Casa Jurnalistului a publicat o investigație. Investigația arată povestea unei fete care, după 11 ani de operații efectuate de ortopedul Gheorghe Burnei de la spitalului Marie Curie, de-abia se mai poate ridica din pat după ce doctorul a recurs la o „inovație” – un implant din ceramică care se pare că nu este omologat.
Totul a început când Amira avea un an iar mama ei a aflat că fetița nu are osul piciorului bine fixat în șold-luxație congenitala. A fost trimisă la „cel mai bun doctor din România”, Gheorghe Burnei, care „i-a crăpat fetiței bazinul în două și i-a pus un implant din ceramică”, scrie ziarista Luiza Vasiliu, de la Casa Jurnalistului.
Gheorghe Burnei neagă acuzațiile: „Acest implant BVC este un implant autorizat de Ministerul Sănătății în urma unor experiențe făcute de domnul profesor Antonescu”, a declarat el.
Acum, Amira, în vârstă de 19 ani, „își petrece zilele în pat. Iese foarte rar din casă, pe distante scurte și doar în cîrje”. Familia l-a dat în judecată pe doctor.
Gheorghe Burnei a fost, de-a lungul timpului, șef al clinicii de ortopedie de la spitalul Marie Curie, fondator și președinte onorific al Asociației Române a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri, profesor și prodecan la Universitatea de Medicină și Farmacie, timp de câțiva ani șef al Comisiei consultative de ortopedie pediatrică din cadrul Ministerului Sănătății și președinte al Comisiei de malpraxis pe ortopedie pediatrică din Colegiul Medicilor.
Întreagă poveste, pe Casa Jurnalistului.