Este considerat cel mai celebru asasin din istoria tarii noastre. Cu siguranță nu există un alt criminal în analele științei criminalistice românești a cărui notorietate să fie mai mare decât a celui care a adus Bucureștiul la teroare în urmă cu aproape 40 de ani. Femeile erau atacate cu toporul, mușcate de sâni şi violate după ce acestea nu mai aveau viață în ele, anunta evz.ro.
Trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, șase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol și mai multe furturi și tâlhării. Sunt cifrele unui singur om.vIon Râmaru s-a născut pe 12 octombrie 1946, fiind cel mai mare dintre cei trei frați. Acesta a avut probleme încă din copilărie. A rămas repetent de câteva ori, a întreținut relații sexuale cu fiica minoră a unui profesor și la 18 ani a fost închis pentru furt.
Trista reconstituire, potrivit descopera.ro, a faptelor celebrului criminal începe cu data de 5 martie 1971, data la care era descoperit trupul neînsuflețit al unei tinere femei. Cercetările au dovedit atunci că victima fusese ucisă într-un mod sadic și apoi violată, aceasta purtând pe corp numeroase urme de mușcături. Mobilizarea forțelor de ordine a fost una de proporții nemaivăzute. Sute de persoane au fost interogate și ținute sub observație, iar specialiștii Institutului de Medicină Legală reușeau în premieră mondială să reconstituie portretul robot al criminalului numai după amprentele dentare.
Arestat în căminul studențesc al Facultății de Medicină Veterinară, acolo unde era student în anul III, Râmaru își recunoaștea faptele după mai multe ore de interogatorii. În 1971, la 23 septembrie, în curtea Penitenciarului de la Jilava, asasinul era executat prin împușcare, legat de un stâlp.

<
Transparenta face diferenta