Alimente expirate și depozitate în condiții neigienice – asta au descoperit inspectorii astăzi, într-un Centru comercial de pe bulevardul Timișoara din București.
Aceștia au controlat magazinele alimentare, depozitul și carmangeria din incinta Complexului din sectorul 6.
Din cauza neregulilor descoperite acolo, au fost retrase de la comercializare peste 1.500 de kilograme de alimente; carne, pește, mezeluri și produse lactate.
De asemenea, activitatea unui magazin a fost suspendată, la o altă unitate a fost interzisă, iar depozitul a fost sigilat, pentru că nu a putut fi contactat niciun reprezentant al firmei.
În plus, s-au dat amenzi de aproximativ 300.000 de lei, anunta DSP-ul intr-un comunicat de presa.
Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare spun că analizează baza legala pentru ca unitatea de pe bulevardul Timișoara să fie închisă, pentru că nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege.
Inspectorii spun că halele nu sunt izolate din punct de vedere termic, astfel că produsele alimentare nu sunt păstrate la temperaturi optime și se pot altera cu ușurință.
De asemenea, condițiile insalubre din incinta centrului comercial reprezintă un risc privind siguranța alimentară.
Un control asemănător a avut loc ieri, în incinta unui complex din sectorul 2.
Acolo s-a dispus suspendarea activității, timp de o lună, în cazul unei unități de tranșare a cărnii, precum și interzicerea activității unui depozit frigorific.

<
Transparenta face diferenta