Deciziile controversate ale Gabrielei Firea au ajuns in The Guardian! Ce cred britanicii despre Bucuresti?

Decizia primarului Capitalei Gabriela Firea de a anula evenimentul Via Sport de pe bulevardul Kiseleff si ca acest bulevard sa fie din nou circulat de masini in weekend a ajuns subiect pentru cei de la The Guardian, ziaristii britanici intrebandu-se daca Bucurestiul nu face pasi inapoi prin redarea strazilor catre masini, in timp ce marie orase din lume incearca sa se dezvolte cat mai mult pentru pietoni.

The Guardian ii citeaza pe organizatorii evenimentului Via Sport, insa nu si pe primarul Gabriela Firea, semnaland faptul ca solicitarile venite din partea lor pentru un interviu nu au primit raspuns.
„Motivul pentru care face asta in strada vara si in weekend este de a incuraja oamenii sa isi lase masinile, sa isi ia bicicletele, sa se plimbe cu copiii, sa se joace diverse jocuri, sa se distreze”, a declarat Alex Zamfir, unul dintre co-fondatorii Via Sport, citat de Hotnews.ro.
„Este o dimineata de sambata la finalul lunii iulie, si in loc sa ne uitam la sute de copii si adulti jucandu-se, stam pe o banca si privim catre masinile care trec, poate circa 20 pe minut” relateaza jurnalistii.
The Guardian semnaleaza si faptul ca in ultimi ani a exista o explozie de festivaluui si de evenimente care au avut loc in Bucuresti. „Este un oras vibrant si un oras care functioneaza. Este activ, nu mai doarme. Cultura face parte din asta”, a declarat Raluca Ciuta, manager pentru campania prin care Bucurestiul incearca sa devina capitala europeana a culturii in 2021 si direcor de programe culturale la ARCUB.
Publicatia aminteste si de evenimentul Street Delivery si de faptul ca exista o ingrijorare cu privire la faptul ca alte evenimente stradale ar putea fi inchise.
Se mentioneaza si zvonul potrivit caruia Via Sport a fost anulat pentru sediul PSD, partidul Gabrielei Firea, se afla pe Kiseleff.

<

Consilierul local USB Clotilde Armand a comentat pe Facebook pe marginea acestui articol, afirmand ca „nu e genul de PR de care are nevoie Bucureștiul”.