Degeaba se dau vouchere daca nu avem infrastructura: Zilnic un biciclist este accidentat in Bucuresti!

Statisticile Politiei arata ca in fiecare zi un biciclist din Bucuresti este implicat intr-un accident. Asta pentru ca suntem nevoiti sa circulam printre masini, intr-un trafic infernal. Anul acesta au fost înregistrate deja aproape 170 de accidente cu biciclişti, în care doi oameni au murit, informeaza Digi24.ro.
Primaria Capitalei a anuntat ca opreste programul prin se acorda vouchere de 500 de lei pentru achizitia de biciclete din cauza faptului ca a primit deja peste 15.000 de cereri. Bucurestenii isi doresc sa circulate cu biciclete prin orasul lor, insa in mod civilizat si in siguranta.
Digi24 a facut un experiment sa vedem cum este viaţa unui biciclist în traficul din Bucureşti, mai ales acolo unde nu este pistă. Aşa că vom porni la drum alături de un biciclist.

Reporter: Bun găsit, Marian. Unde mergem?
Marian Soare, biciclist: Plecăm din Berceni, în zonele Mihai Bravu, nu sunt piste, zone aglomerate, ne vedem în trafic.
Reporter: Drum bun!
Marian a făcut în total opt kilometri. Nici n-a început traseul şi au apărut primele probleme. Aproape nicio maşină nu i-a acordat priorietate.
Nu e singurul neajuns pe stradă pentru ciclişti. Mai niciodată șoferii nu sunt atenți când deschid portierele.
Marian Soare, biciclist: Suntem inexistenţi, mai ales la ieşirea laterală îți taie calea fără probleme, nici nu îl intersează prea mult.
În unele locuri şoferii circulă foarte aproape de bordură, astfel că bicicliştii nu au de ales – trebuie să meargă printre maşini.
În Bucureşti sunt aproximativ zece kilometri de piste pentru biciclişti. Şi nici măcar acestea nu pot fi folosite peste tot.
Chiar şi acolo unde există pistă, cum este cazul pe strada Buzeşti, foarte aproape de Piaţa Victoriei, ea este blocată de maşinile care parchează în zonă.
Cu bicicleta în haosul din trafic, nu trece zi fără se se întâmple accidente rutiere. Doar anul acesta au fost aproape 170.
Politiștii spun că vina aparține ambelor părți.
Andra Arşintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Principalele cauze ale acestor evenimente rutiere au fost: nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști, neacordarea de prioritate bicicliștilor de către conducătorii auto și neasigurarea la schimbarea direcției de mers de către șoferi.
Autorităţile promit să construiască peste 100 de kilometri de piste pentru biciclişti. Lucrările ar trebui să înceapă de-abia la mijlocul anului viitor.

<