Deputatul Sebastian Ghiță a declarat marți seară ,într-o emisiune tv, că este de părere că se duce o campanie de decredibilizare a directorului SRI și că are probe că nici Eduard Hellvig, nici instituția pe care o conduce nu au vreo implicare în cazul Black Cube, potrivit b1.ro

<

”Din cum văd eu că această dezbatere curge și se profilează în societate astăzi, părerea mea este că se continuă o operațiune de decredibilizare a directorului SRI, Eduard Hellvig. Este o chestiune pe care eu am precizat-o public. Eu spun de șase luni, de un an, despre două lucruri: încercarea continuă sub conducerea ONG-iștilor de a decredibiliza serviciile de informații românești și de trei ani tot spun că deja este suprasaturație de agenți secreți străini în București”, a declarat Ghiță.

”Am credința și probe că Eduard Hellvig nu a fost implicat sub nicio formă, nici personal și nici ca șef al instituției și nici SRI-ul nu a fost implicat în conducerea operațiunii. Tind să cred că la vârful statului român, de un an sau doi, este o degringoladă instituțională și că instituțiile se suspectează sau oameni din instituții se suspectează unii pe alții”, a mai spus deputatul.

Transparenta face diferenta