Toată România îl caută pe Sebastian Ghiță, enigmaticul afacerist fugit de sub nasul polițiștilor. S-a vehiculat mai întâi că a fugit în Turcia, apoi în Israel. Ziarul „Libertatea” a primit o înregistrare în care se susține că Ghiță ar fi făcut plajă în Israel, în cele câteva zile petrecute alături de Elan Schwartzenberg (alt personaj căutat de autoritățile române), în ”Țara Sfântă”. Chiar dacă imaginile nu edifică situația, sursele noastre confirmă că Ghiță a călcat prin ”Țara Sfântă”, după ce a «șters-o» din țară. Dar, între timp, a plecat și de-acolo și s-ar afla în Iordania.
„Ghiță este de 10-12 zile în Iordania. A venit de Crăciun. Un prieten comun mi-a spus că o să vină la Amman și că o să-i ia o vilă mare, că a «ras-o» din România! A închiriat ceva tare, un palat cu 14.000 de dolari pe lună. Vila a fost închiriată de către un iordanian, fost student în România, acum mare boier aici. Ghiță a venit din Israel. Acum stă numai în casă și face înregistrări. Sunt mai mulți cu el, la Amman. În zonă sunt mai mulți români dați în urmărire internațională. Când au nevoie de ceva, mă contactează”, aruncă bomba Romeo Ursu – Boe Boenică, alt urmărit internațional aflat în Iordania, condamnat la 10 ani și 3 luni de închisoare, pe 29 ianuarie 2014, de către Curtea de Apel București. Boenică spulberă astfel și teoria că Ghiță ar fi făcut toate înregistrările care se tot difuzează la postul România TV, pe care afaceristul îl deține, înainte de a fugi din România.
De ce ar fi ales acest teritoriu? Iordania nu are tratat de extrădare cu România. Diferența dintre Israel și Iordania este că Israelul îi extrădează pe toți cetățenii străini urmăriți internațional și nu se atinge de israelienii care comit infracțiuni în afara țării lor. Ghiță este căutat din 21 decembrie 2016, după ce a fost chemat la DNA Ploiești, în dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, si nu s-a prezentat. Ultima dată, acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie 2016.
Procurorii DNA au cerut, vineri, mandat european de arestare și au făcut către ICCJ o cerere de urmărire internațională pentru Sebastian Ghiță.
Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ) a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiță. Fostul deputat a fost dat în urmărire națională. Numele lui și date despre acesta au fost introduse în aplicația „Urmăriți” a Poliției Române, la care au acces toate structurile de poliție din țară.
Ghiță este căutat din 21 decembrie 2016, după ce a fost chemat la DNA Ploiești, în dosarul de corupție privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, dar nu s-a prezentat.Ultima dată, acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie 2016.

<