Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat premierului si liderului PSD Viorica Dancila sa raspunda, pana pe 20 august, solicitarilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum si o echipa guvernamentala restructurata „care sa aiba ca principal atu competenta”.

<

ALDE a transmis, intr-un comunicat de presa, ca rectificarea bugetara adoptata de Guvern este nerealista iar rezultatul exercitiului bugetar arata „incapacitatea administrativa de a pune in aplicare marile proiecte de investitii stabilite”.

„La inceputul anului, pe fondul discutiilor pentru construirea bugetului, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a solicitat si a primit asigurari ca o serie de proiecte majore de investitii, indeosebi in infrastructura, vor primi resurse financiare. Astazi, prin modul in care a fost conceput proiectul de rectificare bugetara, se constata esecul acestor promisiuni. Ministrii ALDE care au participat astazi la sedinta de guvern au subliniat aceste nerealizari”, mai arata sursa citata.

Potrivit comunicatului, Calin Popescu Tariceanu a avut luni o discutie cu premierul Viorica Dancila, inainte de sedinta de guvern, pe tema colaborarii viitoare la nivelul coalitiei, „astfel incat sa fie asigurata o buna guvernare”.

„In viziunea ALDE o buna guvernare presupune in aceasta faza o reforma a institutiilor statului, un nou program de guvernare, precum si o echipa guvernamentala restructurata care sa aiba ca principal atu competenta. In acest sens, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a rugat-o pe dna Viorica Dancila, prim -ministrul Romaniei, ca, pana pe data de 20 august, sa pregateasca si sa prezinte un set de masuri care sa raspunda acestor deziderate, precum si asteptarilor cetatenilor, pentru ca acestia sa isi recastige increderea in actul de guvernare”, mai transmite ALDE.

Guvernul a adoptat in sedinta de luni rectificarea bugetara pentru anul 2019.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, la inceputul sedintei Executivului, ca ministerul Educatiei va primi fonduri mai mari cu 42.4% fata de anul 2018. Premierul a precizat ca bugetul ministerului Sanatatii ramane neschimbat. Totodata, aceasta a spus ca reducerea cu un miliard de lei a venitului ministerului Educatiei se refera la programul „Merg la scoala”, care nu era prevazut in programele finantate pana la finalul acestui an. Guvernul va acorda bani, dupa rectificarea bugetara, si pentru refacerea infrastructurii in zonele afectate de inundatii.

Transparenta face diferenta