Adrian Nastase a publicat, duminica, pe blogul sau un mesaj batjocoritor la adresa Vioricai Dancila, nemultumit ca guvernul a avut o a atitudine defensiva fata de protestatarii din Piata Victoriei.

<

Nastase ii propune lui Dancila sa faca un referendum „de revizuire a Constitutiei” prin care data de 10 August sa fie declarata ” Zi a Portilor Deschise la guvern”.

„In 2004, fiind vorba de o premiera, am tinut ca principalul ghid sa fie un istoric, pentru ca si aceasta cladire are semnificatia ei, chiar daca nu si spectaculozitatea altor sedii de institutii publice, fiind, totusi, una dintre cele mai importante constructii in stil modernist din Romania.

Aceasta initiativa a fost continuata de guvernul Ciolos si, apoi, de guvernul Ponta. Tinand seama de atmosfera amicala in care s-au desfasurat protestele de aseara, de ambianta de dialog intre jandarmi si cei 25 000 de reprezentanti ai diasporei si ai societatii civile din Romania, imi permit sa sugerez ca ziua de 10 august sa fie stabilita, prin lege (eventual printr-un referendum de revizuire a Constitutiei) ca Zi a Portilor Deschise la guvern”, transmite Adrian Nastase.

Aproximativ 30.000 de oameni au manifestat, sambata, in Piata Victoriei, solicitand demisia Guvernului Dancila.

Transparenta face diferenta