În Capitală se vor dezvolta noi poli de afaceri, în zona Grozăveşti – Politehnica – Semănătoarea, unde se vor construi 200.000 de metri pătraţi de birouri în următorii cinci ani, dar şi în zona Unirii – Timpuri Noi, care va creşte pe acest sector în următorii 10 ani, a arătat Alexandru Petrescu, managerul agenţiei de consultanţă imobiliară Esop.
„Asistăm la naşterea unui noi pol de birouri Grozăveşti-Politehnică. Până acum s-au construit circa 150.000 de metri pătraţi de spaţii office în această zonă şi urmează să mai fie livraţi încă 200.000 de metri pătraţi, în următorii cinci ani“, a afirmat Petrescu, potrivit News.ro.
Zona a început să se dezvolte din 2006-2007, iar acum proiectele au început să se înmulţească, în special pentru că firmele din sectorul IT vor să vină mai aproape de studenţii din campusul universitar Politehnica, spun specialiştii.
Reprezentantul Esop a mai spus că o zonă cu potenţial pentru dezvoltarea spaţiilor office în următorii zece ani ar fi Unirii-Timpuri Noi, deoarece este o zonă aproape de centrul Capitalei. În zonă, săptămâna viitoare urmează să fie lansat un nou proiect de birouri denumit Unirii View, pe Bulevardul Corneliu Coposu.
În prezent, cele mai importante centre de spaţii de birouri sunt în zonele Barbu Văcărescu-Dimitrie Pompeiu-Floreasca, unde există un stoc de 2 milioane de metri pătraţi de birouri, şi Piaţa Victoriei, care se extinde pe Bulevardul Uranus, ultimul proiect din zonă fiind The Mark.
Volumul tranzacţiilor cu spaţii de birouri pentru companiile de talie medie a crescut cu 15% în primele trei luni din 2016, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în topul preferinţelor managerilor care s-au mutat în sedii noi fiind zona de centru-nord, arată datele unui studiu realizat de ESOP Consulting, agenţie care tranzacţionează 40.000 de mp de spaţii de birouri anual.