Cristian Tudor Popescu a declarat, la Stirile Pro TV, ca ar trebui schimbat modul in care este numit Avocatul Poporului. El a spus ca exista un tandem intre CCR si Avocatul Poporului.

<

“De acum avem un tandem, nu mai avem doar CCR. Avem CCR plus Avocatul Poporului. Pentru ca PSD nu mai are la dispozitie Guvernul pentru a sesiza CCR, asa cum se intampla in perioada ministrului Justitiei, Tudorel Toader, recurge acum la Avocatul Poporului. Vorbim de o functie,  Avocatul Poporului.

Nu ar fi normal ca aceasta persoana sa fie numita de popor, daca e Avocatul Poporului? Sa fie ales odata cu presedintele Romaniei de catre popor. De ce sa fie numit de politicieni? Iata o alta functie unde ar trebuie modificat modul de numire, inlocuit cu modul de alegere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Premierul Ludovic Orban a criticat din nou dur, sambata, decizia CCR de a declara drept neconstitutionale amenzile din perioada starii de urgenta. Orban nu a uitat-o si pe Renate Weber, spunand ca este „avocatul PSD-ului, ALDE si al lui Ponta”.

„Daca CCR va declara starea de alerta neconstitutionala, vom emite o noua reglementare care sa ne dea instrumentele necesare pentru a putea apara viata si sanatatea cetatenilor romani. Nu cred ca putem accepta ce fac CCR si asa zisul Avocat al Poporului. Este inadmisibil ce se intampla, in nicio tara din Europa nu s-a intamplat asa ceva, si anume autoritatile sa fie lipsite de instrumentele necesare pentru aplicarea regulilor si a legilor, mai ales in situatia atat de grava precum situatia creata de pandemia de coronavirus. Decizia CCR practic este un indemn la nerespectarea Constitutiei, este o instigare la nerespectarea legii si nerespectarea regulilor.

Decizia Curtii pune in pericol viata si sanatatea fiecarui roman, arata ca acesti oameni care au pierdut orice legatura cu realitatea din societatea romaneasca vor sa ii ajute pe cei care incalca legea, o minoritate, si nu au pic de respect pentru cei care respecta legea, mai mult de 98% dintre cetatenii romani. Nu putem sta cu mainile in san, obiectivul nostru fundamental este sa reducem la maximum riscul de raspandire al virusului, sa pazim sanatatea oamenilor, viata romanilor.

Hotararea CCR si actiunile realizate de avocatul PSD-ului, ALDE si al lui Ponta nu fac altceva decat sa calce in picioare dreptul fundamental al romanilor la viata si la sanatate”, a declarat Ludovic Orban.

Transparenta face diferenta