Cristian Tudor Popescu a reamintit, luni, trei momente din istoria recenta a Romaniei care dovedesc „cardasia” dintre PSD si UDMR. 

<

„Iohannis a aplicat o lovitura de imagine aplicata PSD-ul, pe care si-o merita. Aceste cardasii ale PSD-ului cu UDMR sunt vechi si pe teme foarte grave. Sa ne amintim de declararea, cu concursul entuziast al domnului Dragnea si al PSD-ului, din 2017,  a zilei de 15 martie ca Zi Nationala a Maghiarilor din Romania, la paritate cu 1 Decembrie. 15 Martie fiind o zi neagra pentru romanii din Romania, pentru cine stie istorie. Este vorba despre anexarea Transilvaniei de catre Ungaria. A marsat PSD-ul la asa ceva, au fost opriti din pricina reactiei violente a opiniei publice, a presei.

Apoi sa ne amintim acea prevedere din legea spalarii banilor, din 2018, in care… Prevederea era facuta de PSD ca sa dea in capul ONG-urilor, presupuse a fi toate sorosiste. Au pus o prevedere ca orice ONG sa raporteze beneficiarii reali. Era o aberatie. ONG-0urile care dau bani copiilor bolnavi trebuai tot timoul sa se ocupe cu asa ceva. Exceptate fiind, in urma unei vizite a domnului Marton Arpad la PSD, pe loc s-a tras din condei, ONG-urile minoritatilor etnice.  UDMR este o astfel de organizatie, ceea ce era strigator la cer. O discriminare brutala, grosolana, la care a marsat PSD.

Si avem al treilea exemplu, cel al limbii maghiare in localitatile cu cel putin 20% minoritati, care a fost adoptat tacit de catre Senat. Inainte a fost adopta prin OUG de Guvernul Dancila. Iar raspunsul lui Serban Nicolae a fost inexistent, nu a raspuns in niciun fel, a inceput sa il injure pe Iohannis. Nu  a raspuns de ce au facut asta, introducerea cuvantului ‘obligatioriu’, nu a raspuns Serban Nicolae. Pur si simplu a inceput sa vorbeasca de romanii care sunt sclavi in strainatate.

Deci cazierul PSD in materie de astfel de actiuni anticonstitutionale si antinationale si discriminatorii este foarte incarcat”, a spus CTP la Europa FM.

https://www.facebook.com/watch/?v=231507381280289
Transparenta face diferenta