Intra in contact cu noi

Turist

Cozi uriase cu romani la granite: Grecii verifica fiecare portbagaj in parte si se uita la bagaje

Publicat cu

pe

Vacanța de Paște a început cu cozi lungi și nervi mulți pentru mii de turiști români care au plecat spre Turcia și spre Grecia.

În punctul de frontieră Makaza, din Bulgaria, coloana a fost kilometrică, iar acesta este abia începutul, avertizează inclusiv Ministerul Afacerilor Externe.

Românii ajunși în vămi susțin că se fac verificări temeinice. În plus, grecii nu se așteptau la un trafic atât de intens.

La amiază, coada de mașini din apropierea punctului de frontieră Makaza, dintre Bulgaria și Grecia, era uriașă. Sute de autoturisme înmatriculate în România stăteau în rând.

Reclama

„Stăm de aproape o oră în coadă la Makaza, coada se întinde pe niște kilometri buni în spate, se pare că sunt ceva controale intense la vamă”.

Cei mai mulți încearcă să ajungă în Thassos, unde vor să petreacă Paștele.

Este aglomerație și pe mai multe autostrăzi dintre Bulgaria și Grecia

Reclama

Au ales această rută pentru că au sperat că va fi mai puțin aglomerată, dar au greșit.

Mihnea Răducu, turist: „La cinci fără un sfert am plecat din București, am stat și în vamă la bulgari după trecerea podului la noi, tot așa foarte multe mașini, este o coadă pe câțiva kilometri probabil și nu pot să văd în urma mea câte zeci de mașini sunt, pentru că sunt curbe”.

Pe harta Waze, șoferii au raportat aglomerație pe mai multe porțiuni ale autostrăzii dintre Bulgaria și Grecia.

Reclama

Adelin, turist: „O coadă infernală la Makaza, unde controlau portbagajele fiecărei mașini și s-a întârziat foarte mult”.

Gianina Mitra, turistă: „Probabil autoritățile nu s-au așteptat la un număr așa mare de turiști care să se îndrepte spre Grecia în vacanță”.

Grecia a ridicat toate restricțiile din pandemie

Reclama

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat încă de miercuri că vor fi timpi mari de așteptare la punctele de trecerere a frontierei – dar s-a referit doar la românii care călătoresc în Turcia sau tranzitează această țară.

Kapitan Andreevo (BG) – Kapikule (TR)
Lesovo (BG) – Hamzabeyli (TR)
Malko Tîrnovo (BG) – Kirklareli (TR)

Pentru ei, au fost anunțate rutele disponibile și li s-a recomandat să aibă suficient combustibil în mașini, apă și alimente.

Dan Adrian Drăgan, reprezentant forum Grecia: „Foarte mulți români au început să vină chiar acum de Paște, de sărbători, destinațiile preferate sunt Halkidiki, Lefkada și vedem foarte mult interes pentru zona Thassos. În Grecia, unde se anunță un weekend foarte cald, nu mai sunt precipitații și vor să vadă cum sunt tradițiile de sărbători aici”.

Reclama

Grecia a ridicat toate restricțiile impuse de pandemie. De pe 1 mai până pe 31 august nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţiile inchise sau deschise, cum ar fi restaurantele.

Turist

Nicusor Dan a inaugurat Targul de Craciun din Bucuresti: ”Cei mici au la dispoziție parcul de distracții cu patinoar, caruselul și cea mai mare roată panoramică din România”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat duminică seara Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Acesta a transmis că s-a bucurat că în ciuda vremii ploioase erau prezenți mulți vizitatori.

„M-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschiderea târgului, în ciuda ploii”, a spus primarul.

El a transmis că pe toată perioada Târgului „cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri”.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Reclama

Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie.

Continua sa citesti

Turist

Premiera la metrou: Călătorii pot să vadă astăzi cum funcționează ‘inima metroului’

Publicat cu

pe

Un tur ghidat în Dispeceratul central va avea loc vineri, în cadrul Zilei porților deschise, cu ocazia aniversării a 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean, anunță descopera.ro. Vineri, între orele 10.00 și 14.00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.

Vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane

Reclama

Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate.

„Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți”, transmite Metrorex.

În 1979, primul tren de metrou intra în circulație. În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.

Reclama
Continua sa citesti

Turist

Britanicii de la The Sunday Times despre Bucuresti: ”Rivalizează cu orașe precum Praga și Budapesta”

Publicat cu

pe

Ziarul britanic ”The Sunday Times” a făcut în ediția sa de duminică o analiză turistică a Bucureștiului, concluzia fiind că orașul merită vizitat într-un weekend.

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta.

În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele ”hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă. Și, în ciuda eforturilor fostului dictator Nicolae Ceaușescu de a distruge cu buldozerul o mulțime de clădiri vechi de secole, încă mai este posibil să se întrezărească gloria de odinioară a capitalei. În prezent, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul în loc de euro – iar acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și cu o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff, înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge”; scrie ziarul britanic.

Se recomandă o plimbare pe jos prin centrul vechi al orașului, dar și prin Văcărești, ”un cartier neterminat așezat pe o mlaștină recuperată. Lucrările au fost abandonate odată cu căderea regimului lui Ceaușescu. De atunci, natura a înflorit și, datorită voluntarilor, acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de Regele Carol al III-lea”.

Reclama

Pașii turiștilor britanici sunt îndemnați apoi spre Piața Obor, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și spre Muzeul Satului.

”Este o colecție în aer liber de clădiri smulse din întreaga țară care au fost reconstruite lângă lacul Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă, la cabane cu acoperiș de iarbă, totul oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti2 ore in urma

Femeie in stare grava dupa ce a fost injunghiata intr-un taxi din Bucuresti

O femeie de 31 de ani a fost înjunghiată de către iubitul ei în timp ce se afla într-un taxi...

Bucuresti2 ore in urma

Copii de bani gata din Bucuresti, care invata la licee de top, reținuți pentru trafic de droguri

Mai mulți copii de bani gata sunt implicați într-un dosar de trafic de droguri. Unii dintre ei au părinți cu...

Timp liber10 ore in urma

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan: Cheiul Dâmboviței va fi transformat într-un traseu de promenadă

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei,...

Sectorul 1o zi in urma

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă...

Politica2 zile in urma

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan pentru un...

Monden2 zile in urma

După ce a omorât un om, Mario Iorgulescu râde în față Justitiei din România: ”Relaxare”, ”Viață minunată”, ”Toatebune”

Mario Iorgulescu (27 de ani), fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: