Circ in Primaria Capitalei, in urma propunerii Gabrielei Firea: Irina Loghin fara Fuego nu se poate!

Primăria Capitalei îi conferă titlul de cetățean de onoare al Capitalei cântăreței de muzică populară, Irina Loghin, au decis, marți consilierii generali. Înainte de vot, un consilier l-a propus, în glumă, și pe Fuego pentru această distincție.

<
„Se conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București doamnei Irina Loghin, în semn de apreciere a întregii activități, a talentului interpretative recunoscut pe plan intern și internațional”, se arată în deschiderea proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei interpretei Irina Loghin.
Expunerea de motive a proiectului a fost semnată de primarul general, Gabriela Firea.
„Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie, 1939, în județul Prahova și este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, Gabriela Firea.
Proiectul mai menționează faptul că Irina Loghin a fost deputat de Giurgiu, în perioada 2000 – 2004 (din partea PRM, partid condus la acea vreme de Corneliu Vadin Tudor).
Dezbaterea nu a fost însă lipsită de glume și de ceartă.
Înainte de vot, consilierul PSD Orlando Culea a propus, în glumă, să i se ofere titlul de cetățean de onoare și cântărețului Paul Ciprian Surugiu, cunoscut sub numele de scenă „Fuego”. „Irina Loghin fără Fuego nu se poate. Să-i dăm și lui când mai vine cu bradul”, a precizat Culea, spre amuzamentul celor din sala de ședințe.
După vot (37 pentru și 6 împotrivă), consilierul USR Raluca Teodor a menționat faptul că Irina Loghin a fost membru PRM, sugerând faptul că nu ar fi meritat această distincție, pentru că a făcut parte din partidul lui Vadim Tudor. Consilierului USR i-a răspuns viceprimarul Aurelian Bădulescu, care a precizat că nu are importanță din ce partid a făcut parte Loghin și a numit-o pe Teodor „urâto”.