Aurelian Bădulescu rămâne în funcţia de viceprimar al Capitalei în urma votului exprimat miercuri în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
S-au înregistrat 28 de voturi pentru demiterea lui Bădulescu, 9 – „împotrivă”, iar două voturi au fost anulate.
Pentru demiterea viceprimarului Aurelian Bădulescu erau necesare 37 de voturi pentru (două treimi din numărul consilierilor generali).
Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat miercuri că a depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, „pentru şantaj şi ameninţare”.
„Vă aduc la cunoştinţă faptul că în cursul zilei de ieri am înţeles să formulez plângere penală împotriva numitului Gabriel Mutu pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de dispoziţiile articolului 207 din Codul Penal, respectiv pentru infracţiunile de şantaj şi ameninţare. (…) Voi duce acest demers până la capăt şi faptul că ne aflăm astăzi la vot este motivat de faptul că l-am rugat să aibă răbdare până când instanţa se va pronunţa, respectiv pe data de 7 martie”, a anunţat Bădulescu înaintea procedurii de vot pentru înlăturarea sa din funcţia de viceprimar, precizând că „PSD Bucureşti este condusă de un om care nu este interesat de unitatea partidului”.
Bădulescu a spus înainte de vot că intenţionează să rămână în PSD indiferent de rezultatul votului din Consiliul General.
„Apelez uneori la registrul de înjurături, dar asta se datorează atitudinii dumneavoastră, stimaţi colegi de la USR. (…) Astăzi e ziua mea.(…) Am dreptul la ultimul cuvânt. Cu bune, cu rele, vreau să vă mulţumesc, chiar dacă sunt sau nu schimbat, rămân în PSD. Rămân acelaşi coleg, iar dacă voi rămâne viceprimar, vă garantez că nu mă voi schimba, pentru că nu pot. Nu am cu cine să discut”, a mai spus Aurelian Bădulescu.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a întrunit în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând un proiect de hotărâre privind schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Bucureşti a lui Aurelian Bădulescu şi un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar al Capitalei.
Înainte de a se vota pentru demiterea viceprimarului PSD, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat mulţumită, miercuri, de activitatea viceprimarului Aurelian Bădulescu.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a întrunit în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând un proiect de hotărâre privind schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Bucureşti a lui Aurelian Bădulescu şi un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar al Capitalei.
„Personal, cu excepţia câtorva derapaje de limbaj, am fost mulţumită de activitatea domnului viceprimar Aurelian Bădulescu şi sunt convinsă că şi cei mai mulţi dintre dumneavoastră, în afara câtorva momente pe care i le-am sesizat şi i-am explicat că nu este, să spunem, un mod normal de a se adresa şi nu am fost niciodată persoana care să încurajez anumite conflicte în Consiliul General sau anumite cuvinte care, să spunem, nu sunt atât de potrivite. Pe de altă parte, citind chiar ieri, după şedinţă, invectivele de pe paginile de Facebook ale unor colegi, realizez că, deşi nu erau civilizate, nu erau chiar atât de deplasate aprecierile domnului viceprimar Bădulescu. (…) Sunt convinsă că şi mulţi dintre voi simţiţi exact ca mine. Domnul Bădulescu a fost un viceprimar care doi ani şi jumătate a muncit foarte mult alături de mine şi echipa mea, a fost non-stop la primărie, de dimineaţa până seara, şi este, dar nu îi cântăm Prohodul. Eu iau ambele situaţii – şi că va fi demis, şi că nu va fi demis. (…) Votul este suveran. (…) Chiar dumneavoastră mi-aţi spus de multe ori, chiar şi cei care aţi convocat şedinţa, că îl apreciaţi pentru munca sa”, a declarat Gabriela Firea, în deschiderea şedinţei CGMB.

<