Activitatea de salubrizare pentru centrul Capitalei ar putea fi preluata de Primaria Capitalei, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. In prezent, in centrul capitalei se ocupa de curatenie cele 6 primarii de sector, fiecare avand cate o bucata din centru. Fiecare primarie de sector are contract pentru prestarea acestui serviciu cu cate un operator privat. Gabriela Firea a declarat ca este nemultumita de felul cum firmele de salubrizare isi fac treaba si este o rusine ca in centrul Capitalei sa fie mizerie, anunta Hotnews.ro.

Reamintim ca majoritatea contractelor de salubrizare din Bucuresti cu operatori privati au tot fost prelungite din 2007-2008 prin acte aditionale si vor incheia, iar in viitorul apropiat administratia locala trebuie sa faca noi licitatii, acest lucru permitand administratiei locale asemenea modificari.
„Am avut inainte de Craciun o intalnire cu primarii de sector asupra unui aspect la care tin foarte mult, curatenia. Daca proiectele de investitii se vad foarte greu fiindca trebuie sa urmeze proceduri si asa este normal, daca toate celalalte au un anumit timp de pregatire, tocmai pentru ca tin foarte mult la curatenie si aceasta s-ar putea vedea imediat, s-ar simti o imbunatatiere, dorim sa preluam curatenia la Primaria Capitalei in special cea din centru. Primariile de sector vor transmite firmelor de salubritate aceasta decizie. Sper ca proiectul sa fie aprobat cat mai curand in Consiliul General, eu voi veni cat mai curand cu acest proiect de hotarare, prin care, fiindca vreau sa-mi asum curatenia din Centrul Capitalei. Timp de 5 luni am sperat ca salubritatea se va imbunatati in Capitala. Daca un pasaj, o pasarele, o parcare, o facem mai greu, fiindca trebuie sa facem studiu de fezabilitate, proiect tehnic, licitatie, curatenia trebuie sa se vada de azi pe maine. Eu sunt un primar femeie, am promis ca in capitala va fi curatenie, macar in zona centrala. Vin turistii si ce vad in Bucuresti?Este o rusine pentru noi”, a declarat Gabriela Firea, miercuri, intr-o discutie cu jurnalistii la sediul Primariei Capitalei.
Intrebata cum va face aceasta preluare in conditiile in care anumite primarii Primariile de sector au contracte cu operatori privati pentru salubrizarea intregului sector si ar putea cere daune in instanta, Firea a declarat ca le va arata poze cu mizeria din oras.
„Eu m-am pregatit ca un jurnalist pentru aceasta intrebare si impreuna cu colegiii mei am realizat mai multe imagini si filmari in centrul Bucurestiului si cred ca nu vor avea curaj acele firme de salubritate sa comenteze fiindca nu si-au facut datoria”, a explicat Firea.

<