Acasă Imobiliare Cel mai bun an din ISTORIA dezvoltarii Bucurestiului! Capitala trece printr-un BOOM...

Cel mai bun an din ISTORIA dezvoltarii Bucurestiului! Capitala trece printr-un BOOM IMOBILIAR fara precedent!

647
Peste 14.000 de locuințe în proiecte rezidențiale vor fi finalizate în 2016 în București și împrejurimi, în creștere cu peste 25% față de anul anterior, aceasta reprezentând cea mai mare cifră de finalizări din istoria pieței rezidențiale moderne din România.

La nivel national vor fi finalizate în acest an peste 30.000 de locuințe în proiecte rezidențiale amplasate în marile orașe, cele mai mari piețe regionale fiind Cluj Napoca, Constanța, Sibiu, Brașov, Timișoara și Iași, potrivit studiului Coldwell Banker Affiliates of Romania privind piața rezidențială din 2016.
Cea mai mare pondere a noilor locuințe din Capitală, reprezentând aproximativ 53,5%, se adresează segmentului mass market, adică proiecte amplasate în zone mărginașe ale Bucureștiului sau în interiorul marilor cartiere, care oferă în general un bun acces către rețeaua publică de transport în comun, finisaje de calitate medie și suprafețe de regulă similare cu cele ale locuințelor vechi, scrie realitatea.net.
Dezvoltarea segmentul de birouri în zonele de nord și centru – vest din București, unde lucrează peste 100.000 de persoane, precum și creșterea veniturilor a determinat tot mai mulți dezvoltatori să construiască proiecte adresate clasei middle market, peste 6000 de locuințe fiind în construcție în acest moment în București și împrejurimi, reprezentând aproximativ 39% din totalul finalizărilor din acest an.


Citeste si:
Doar jumatate de hectar din Parcul Verdi a scapat DEFRISARII IMOBILIARE!
Garsoniere de la 17.000 de euro in oferta companiilor la Targul National Imobiliar de la Palatul Parlamentului!


Aceste locuințe beneficiază de un amplasament mai bun, cu acces facil către clădirile de birouri moderne, centre comerciale și parcuri.
Revenirea pieței rezidențiale în 2015 poate fi observată și prind împărțirea geografică a locuințelor aflate în construcție în Capitală în acest moment.
Astfel, zonele de sud și de vest nu mai atrag cea mai mare pondere a proiectelor rezidențiale dezvoltate, în zonele semicentrale și de nord urmând a fi livrate un număr similar de locuințe în 2016. În același timp, zona de est începe să se contureze ca un nou pol de dezvoltare rezidențială, cu aproape 2.000 de locuințe care vor fi finalizate în 2016.
La nivel national vor fi finalizate în acest an peste 30.000 de locuințe în proiecte rezidențiale amplasate în marile orașe, cele mai dezvoltate piețe regionale fiind Cluj Napoca (peste 3.500 de livrări, incluzând și Floreștiul), Sibiu (aproximativ 3.500 de locuințe noi vor fi terminate în 2016), Constanța (peste 2.000 de unități în construcție) și Brașov (aproximativ 1750 de livrări programate pentru 2016).
Cele mai reduse piețe rezidențiale din punct de vedere al livrărilor sunt Reșița și Tulcea cu sub 15 unități rezidențiale finalizate în 2014 potrivit Institutul Național de Statistică.

<