Acasă Bucuresti Doar jumatate de hectar din Parcul Verdi a scapat DEFRISARII IMOBILIARE!

Doar jumatate de hectar din Parcul Verdi a scapat DEFRISARII IMOBILIARE!

1076

Locuitorii cartierului Floreasca nu mai suporta speculatiile imobiliare. Ei s-au constituit intr-un grup de initiativa si cer stoparea constructiilor pe spatiile verzi dintre blocuri.
Oamenii s-au adunat la parcul Verdi si au pornit in mars spre fosta intreprindere Automatica unde au format un lant uman. Pana acum au strans 1.3oo de semnaturi prin care solicita salvarea parcului Verdi.
Sau.. a ceea ce a mai ramas din el, spune Gabriela Anghel, membru al Grupului de Initiativa Civica Floreasca

“Ne deranjeaza politica abuziva de distrugere a cartierului Floreasca, agresiunile asupra spatiilor verzi dintre blocuri si din parcuri. In ultimii 15 ani s-au construit 32 de imobile intre blocuri. In primul rand vrem sa sensibilizam autoritatile in sensul ca atunci cand exista proiecte de genul acesta sa existe si dezbateri reale publice, sa fim consultati, vrem ca opinia noastra sa ajunga la ei. Noi nu ne opunem dezvoltarii si progresului insa trebuie ca progresyul acesta sa nu lezeze viata si calitatea vietii noastre”.
Primarul interimar de la sectorul 2, Mihai Toader cunoaste situatia
“In mare parte dansii au dreptate, dintr-un total de 5 hectare si jumatate in perioada ’98- 2oo2 au fost revendicate si au pusi in posesie prin sentinte civile si dispozitii ale primarului general aproape 5 hectare. Deci a ramas in administrarea noastra aproape 5 mii de metri patrati din total de 55 de mii. Dar acesta a fost inclus in regulamentul de urbanism ca si parc si este neconstruibil. Deci, in nici un caz.. am avut solicitari din partea proprietarilor de emitere de certificate de urbanism pentru contructie dar avizul este negativ, in nici un caz nu se va mai construi aici”.

foto: observatorulurban.ro

<