Intra in contact cu noi

Turist

Ce poti face in acest sfarsit de saptamana in Bucuresti si imprejurimi

Publicat cu

pe

Vineri, 22 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, ajunsă la ediția a VIII-a, spectatorii vor putea urmări în București și Cluj-Napoca, aproximativ 40 de filme de ficțiune și documentare de lung și scurt metraj, în proiecții speciale sau în premieră și avanpremieră, informează un comunicat al organizatorilor.

Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema „Elvire Popesco”, Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru și Grădina cu Filme. De asemenea, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria vor rula 3 filme, începând cu ora 22.30.
În cadrul evenimentului, la Cinema „Elvire Popesco”, programul începe cu „Perfect sănătos”, al cincilea lung metraj al regizoarei Anca Damian, un thriller despre maturizarea care se produce în fața pierderii.
Tot la „Elvira Popesco” are loc premiera peliculei „Un pas în urma serafimilor”, debutul în lung metraj al regizorului Daniel Sandu.
Filmul-surpriză, avanpremieră, este programat pentru ora 23.00, iar publicul se va întâlni la finalul proiecției cu realizatorii.
După miezul nopții, de la 00.45, spectatorii vor putea vedea în avanpremieră lungmetrajul „Marița” (r. Cristi Eftime), un road-movie cu imaginea semnată de Luchian Ciobanu.
La Deschis Gastrobar vor fi reprezentate 12 povești scurte din selecția TIFF, printre acestea regăsindu-se „Broken” (r. Alex Mironescu), „Date Night” (r. Stela Pelin), „Chers Amis” (r. Valeriu Andriuță) și „Farul” (r. Ionuț Gaga).
Grădina cu Filme Creart va găzdui cele două proiecții-tribut de anul acesta: „Pădureanca” (r. Nicolae Mărgineanu, 1986) și „100 de lei” (r. Mircea Săucan, 1973), în timp ce proiecția aniversară „California Dreamin” (Nesfârșit) se va desfășura în aer liber, la Cinema Muzeul Țăranului Român.
Ediția din acest an a Nopții Albe a Filmului Românesc include și „Fixeur” — propunerea României la Oscar (Cinemateca Eforie), „Povestea Iubirii” — în prezența echipei (Cinema Muzeul Țăranului), „Țara Moartă” — cel mai nou documentar Radu Jude (J’ai Bistrot) și „Portrete în Pădure” (r. Dinu Tănase) — inspirat de romanul „Duminica Mironosițelor” (Unteatru).
Biletele pentru primele 3 proiecții de la Cinema „Elvira Popesco” se pot achiziționa de pe Eventbook. La celelalte filme intrarea este liberă, precizează comunicatul citat.
Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
* Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită vizitatorii sâmbătă, 23 septembrie, la evenimentul „De Strajă la Palatul Regal. Reconstituire istorico-militară — 100 de ani de la Marele Război”, organizat împreună cu Asociația „6 Dorobanți”, potrivit http://www.mnar.arts.ro/ 
Manifestarea conexă expoziției „Atelier de front. Artiști români în Marele Război” are loc între orele 11.00-16.00, în Curtea de Onoare a muzeului.

„Acest eveniment ‘reenactment’ (reînscenare istorică) pune în scenă mici frânturi din viața de zi cu zi a ostașilor din timpul Primului Război Mondial. Îmbrăcați în uniforme românești, membrii asociației vor recrea în curtea fostului Palat Regal de pe Calea Victoriei o tabără de front, intrând în ritmul diferitelor activități și ceremonii de-acum 100 de ani”, arată site-ul MNAR.

Programul activităților începe la ora 11.00, cu deschiderea oficială a taberei. Între orele 11.30—15.30 vor avea loc demonstrații de mânuire a armelor și de instrucție de front; prezentări de armament și echipament de război; prezentarea echipamentului armatelor române și/sau combatante; joc de rol — punerea în scenă a unor situații de urgență; prelegeri despre uniforma soldatului român, fotografia de război și artiștii de front; Oficiul Poștal de Campanie; atelier fotografic și desen de front.
Între orele 15.30-16.00 va avea loc ceremonia de închidere a bivuacului
Participarea la eveniment este gratuită, informează sursa citată.
* În weekendul 23-24 septembrie are loc mini-festivalului urban Grădina cu Artiști, în Parcul Kiseleff din Sectorul 1 al Capitalei.
Manifestarea, ultima din acest an, include un târg la care artizani și meșteri vor veni cu accesorii felurite, decorațiuni, jucării, turtă dulce, înghețată și multe alte lucruri de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, arată un comunicat al organizatorilor.
Pentru a afla din secretele manufacturării vor fi organizate ateliere pentru cei mici: ateliere de ebru și caligrafie turcească cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, ateliere de baloane cu aer cald din lampioane cu Sarang Hangug, pictură pe ceramică cu Ch’artist — Paint your own pottery Studio, decorat cu tehnica servețelului cu Dori’s Creations, demo de pielărie cu Dan Năstase.

Reclama

„București Swing Dance Society ne dansează din nou, ne relaxăm și la zona de yoga cu Zen Corner și Scandinavia Fitness, gătim raw cu Tupperware, ne aflăm trecutul, prezentul și viitorul în cărțile de tarot, obicei străvechi al triburilor nomade, ne împodobim cu henna indiană, ne împletim codițe sud-americane și mai mergem într-o călătorie scurtă și plină de istorie cu Asociația Editura Istoria Artei care ne-au pregătit un tur ghidat pietonal”, se mai arată în comunicat.

De la târg nu vor lipsi Dog Rescue România, Kola Kariola, GIA și Mona Semeniuc, care vin cu câini și pisici de cunoscut, iubit și adoptat, iar Fundația Visul Luanei și Wilderness Research and Conservation vor învăța vizitatorii ce trebuie să facă când găsesc animale cu care nu sunt obișnuiți.
Evenimentul, organizat de Media Events&Entertainment și Creative Arts, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, se va desfășura între orele 10.00-19.00, iar intrarea este liberă.

Turist

Profesor la ASE București despre turismul românesc: ”Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de o săptămână la Sinaia” 

Publicat cu

pe

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice, scrie pe contul său de Facebook despre tarifele practicate pentru o urcare pe Babele, dar și de prețurile din Sinaia, concluzionând că pentru o vacanță, o familie cu doi copii va cheltui până la 3 salarii medii pe economie.
“O urcare la Babele dus-întors cu telecabina a ajuns 190 de lei/persoană. O familie cu doi adulţi şi doi copii scoate din buzunar 600 de lei pentru o plimbare la Babele. Anul trecut era cam 60 lei / persoană. O apă la restaurant 15 lei. O supă de roşii 20 de lei. O bere la sticlă de 330 ml 12-15 lei. Mâncarea mai scumpă cu minim 20% ca în Centrul Vechi din Bucureşti. Preţurile sunt din Sinaia. Cazarea la fel, mai scumpă cu 20%.
Foarte scump dacă le aduni pe fiecare. Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii de o săptămână. Minim”, spune profesorul.
Cristian Păun critică ideea vehiculată recent cu privire la posibila creștere a TVA-ului în industria HORECA, ca una dintre măsurile potențiale de creștere a veniturilor bugetare și pentru eliminarea excepțiilor din cadrul fiscal.
”Cea mai proastă idee este, într-un astfel de context, să creşti TVA pentru HORECA şi salariul minim. Care mai este logica să dai vouchere de vacanţă şi să supraimpozitezi sectorul? Plimbi bani ca să spui că faci lucruri pentru popor. Politici publice care se anulează reciproc. Te ţin pe loc, nu te împing în faţă… Cele mai fericite vor fi supermarketurile din staţiuni!”, scrie profesorul Cristian Păun.

Continua sa citesti

Turist

Nicusor Dan a inaugurat Targul de Craciun din Bucuresti: ”Cei mici au la dispoziție parcul de distracții cu patinoar, caruselul și cea mai mare roată panoramică din România”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat duminică seara Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Acesta a transmis că s-a bucurat că în ciuda vremii ploioase erau prezenți mulți vizitatori.

„M-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschiderea târgului, în ciuda ploii”, a spus primarul.

El a transmis că pe toată perioada Târgului „cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri”.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie.

Continua sa citesti

Turist

Premiera la metrou: Călătorii pot să vadă astăzi cum funcționează ‘inima metroului’

Publicat cu

pe

Un tur ghidat în Dispeceratul central va avea loc vineri, în cadrul Zilei porților deschise, cu ocazia aniversării a 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean, anunță descopera.ro. Vineri, între orele 10.00 și 14.00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.

Vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane

Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate.

„Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți”, transmite Metrorex.

În 1979, primul tren de metrou intra în circulație. În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.

Continua sa citesti
Reclama
Bani16 ore in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 6o săptămână in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucurestio săptămână in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 6o săptămână in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 2o săptămână in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transporto săptămână in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: