Turist
Ce poti face in acest sfarsit de saptamana in Bucuresti si imprejurimi
Vineri, 22 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, ajunsă la ediția a VIII-a, spectatorii vor putea urmări în București și Cluj-Napoca, aproximativ 40 de filme de ficțiune și documentare de lung și scurt metraj, în proiecții speciale sau în premieră și avanpremieră, informează un comunicat al organizatorilor.
Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema „Elvire Popesco”, Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru și Grădina cu Filme. De asemenea, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria vor rula 3 filme, începând cu ora 22.30.
În cadrul evenimentului, la Cinema „Elvire Popesco”, programul începe cu „Perfect sănătos”, al cincilea lung metraj al regizoarei Anca Damian, un thriller despre maturizarea care se produce în fața pierderii.
Tot la „Elvira Popesco” are loc premiera peliculei „Un pas în urma serafimilor”, debutul în lung metraj al regizorului Daniel Sandu.
Filmul-surpriză, avanpremieră, este programat pentru ora 23.00, iar publicul se va întâlni la finalul proiecției cu realizatorii.
După miezul nopții, de la 00.45, spectatorii vor putea vedea în avanpremieră lungmetrajul „Marița” (r. Cristi Eftime), un road-movie cu imaginea semnată de Luchian Ciobanu.
La Deschis Gastrobar vor fi reprezentate 12 povești scurte din selecția TIFF, printre acestea regăsindu-se „Broken” (r. Alex Mironescu), „Date Night” (r. Stela Pelin), „Chers Amis” (r. Valeriu Andriuță) și „Farul” (r. Ionuț Gaga).
Grădina cu Filme Creart va găzdui cele două proiecții-tribut de anul acesta: „Pădureanca” (r. Nicolae Mărgineanu, 1986) și „100 de lei” (r. Mircea Săucan, 1973), în timp ce proiecția aniversară „California Dreamin” (Nesfârșit) se va desfășura în aer liber, la Cinema Muzeul Țăranului Român.
Ediția din acest an a Nopții Albe a Filmului Românesc include și „Fixeur” — propunerea României la Oscar (Cinemateca Eforie), „Povestea Iubirii” — în prezența echipei (Cinema Muzeul Țăranului), „Țara Moartă” — cel mai nou documentar Radu Jude (J’ai Bistrot) și „Portrete în Pădure” (r. Dinu Tănase) — inspirat de romanul „Duminica Mironosițelor” (Unteatru).
Biletele pentru primele 3 proiecții de la Cinema „Elvira Popesco” se pot achiziționa de pe Eventbook. La celelalte filme intrarea este liberă, precizează comunicatul citat.
Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
* Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită vizitatorii sâmbătă, 23 septembrie, la evenimentul „De Strajă la Palatul Regal. Reconstituire istorico-militară — 100 de ani de la Marele Război”, organizat împreună cu Asociația „6 Dorobanți”, potrivit http://www.mnar.arts.ro/
Manifestarea conexă expoziției „Atelier de front. Artiști români în Marele Război” are loc între orele 11.00-16.00, în Curtea de Onoare a muzeului.
„Acest eveniment ‘reenactment’ (reînscenare istorică) pune în scenă mici frânturi din viața de zi cu zi a ostașilor din timpul Primului Război Mondial. Îmbrăcați în uniforme românești, membrii asociației vor recrea în curtea fostului Palat Regal de pe Calea Victoriei o tabără de front, intrând în ritmul diferitelor activități și ceremonii de-acum 100 de ani”, arată site-ul MNAR.
Programul activităților începe la ora 11.00, cu deschiderea oficială a taberei. Între orele 11.30—15.30 vor avea loc demonstrații de mânuire a armelor și de instrucție de front; prezentări de armament și echipament de război; prezentarea echipamentului armatelor române și/sau combatante; joc de rol — punerea în scenă a unor situații de urgență; prelegeri despre uniforma soldatului român, fotografia de război și artiștii de front; Oficiul Poștal de Campanie; atelier fotografic și desen de front.
Între orele 15.30-16.00 va avea loc ceremonia de închidere a bivuacului
Participarea la eveniment este gratuită, informează sursa citată.
* În weekendul 23-24 septembrie are loc mini-festivalului urban Grădina cu Artiști, în Parcul Kiseleff din Sectorul 1 al Capitalei.
Manifestarea, ultima din acest an, include un târg la care artizani și meșteri vor veni cu accesorii felurite, decorațiuni, jucării, turtă dulce, înghețată și multe alte lucruri de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, arată un comunicat al organizatorilor.
Pentru a afla din secretele manufacturării vor fi organizate ateliere pentru cei mici: ateliere de ebru și caligrafie turcească cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, ateliere de baloane cu aer cald din lampioane cu Sarang Hangug, pictură pe ceramică cu Ch’artist — Paint your own pottery Studio, decorat cu tehnica servețelului cu Dori’s Creations, demo de pielărie cu Dan Năstase.
„București Swing Dance Society ne dansează din nou, ne relaxăm și la zona de yoga cu Zen Corner și Scandinavia Fitness, gătim raw cu Tupperware, ne aflăm trecutul, prezentul și viitorul în cărțile de tarot, obicei străvechi al triburilor nomade, ne împodobim cu henna indiană, ne împletim codițe sud-americane și mai mergem într-o călătorie scurtă și plină de istorie cu Asociația Editura Istoria Artei care ne-au pregătit un tur ghidat pietonal”, se mai arată în comunicat.
De la târg nu vor lipsi Dog Rescue România, Kola Kariola, GIA și Mona Semeniuc, care vin cu câini și pisici de cunoscut, iubit și adoptat, iar Fundația Visul Luanei și Wilderness Research and Conservation vor învăța vizitatorii ce trebuie să facă când găsesc animale cu care nu sunt obișnuiți.
Evenimentul, organizat de Media Events&Entertainment și Creative Arts, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, se va desfășura între orele 10.00-19.00, iar intrarea este liberă.
Turist
BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”
Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in cadrul platformei Alege Asumat un Oras Curat o noua campanie de constientizare a faptului ca gesturile individuale simple pot avea un impact semnificativ asupra mediului inconjurator. Astfel, noua campanie indeamna turistii la eco-responsabilitate in timpul vacantelor si la mentinerea curateniei apelor si pe plaje, cu mesaje precum: “Vara asta, lasa doar amintiri la mare, nu deseuri” sau „Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje,” amplasate pe Autostrada Soarelui, dar si prin mijloace de comunicare media si online.
Sute de mii de turisti isi petrec anual vacantele de vara pe litoralul romanesc, iar in urma lor ramane si o cantitate semnificativa de deseuri, de cateva zeci de tone, potrivit datelor autoritatilor centralizate de o organizatie de profil*. Potrivit celor mai recente date oficiale**, cel mai frecvent intalnite tipuri de deseuri monitorizate pe plajele Romaniei sunt cele din polimeri artificiali (peste 85%), urmate de cele din metal, sticla/ceramica, cauciuc, hartie/carton, textile si lemn procesat. Totodata, pe litoralul romanesc se regasesc si deseuri plutitoare sau in mare, precum cele metalice, de plasa, textile, din lemn sau sticla.
Campania Alege Asumat un Oras Curat ajunge anul acesta la a 6-a editie, BAT fiind totodata recunoscut de Financial Times ca lider in domeniul combaterii schimbarilor climatice in 2024, pentru al 4-lea an consecutiv. In acest context, campania BAT Romania din acest an se subsumeaza obiectivelor de sustenabilitate ale companiei, prin promovarea unui comportament eco-responsabil la nivel individual, in situatii concrete de zi de zi si care, prin multiplicare, contribuie la construirea unui viitor mai bun.
„Litoralul este unul dintre locurile cele mai afectate de deseurile lasate in urma la finalul verii si, de aceea, anul acesta atragem atentia asupra responsabilitatii pe care o avem fiecare dintre noi pentru a pastra curate apele si plajele Romaniei. Grija fata de mediu si comunitate inseamna responsabilitate la nivelul individual al fiecaruia dintre noi si se traduce prin gesturi mici, consecvente si multiplicate la scara larga, sociala. In cadrul BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii nostri, dar si pentru societatea in care traim si ne dorim ca tot mai multi oameni sa inteleaga responsabilitatea alegerilor individuale si relevanta gesturilor simple, repetitive si a impactului pe care acestea il au pentru viitor,” declara Ileana Dumitru, Director Relatii Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.
In cadrul platformei Alege Asumat un Oras Curat, BAT Romania deruleaza in fiecare an campanii de responsabilitate sociala privind protectia mediului inconjurator, cat si pentru constientizarea importantei politicilor comerciale corecte si responsabile si preventiei accesului minorilor la produse cu tutun si nicotina.
Cei peste 3.000 de angajati ai BAT in Romania contribuie in fiecare an la multiplicarea mesajelor de constientizare a importantei gesturilor individuale simple, cu impact major pentru mediu si societate. Anual, entitatile BAT Romania deruleaza initiative interne precum campanii de donare de sange, de colectare selectiva, donatii de textile pentru reutilizare si reciclare sau actiuni de plantare si impadurire. Anul acesta, angajatii BAT Romania au plantat peste 5.000 de copaci, contribuind astfel la regenerarea ecosistemului din judetul Calarasi. Totodata, recipientii pentru bauturi din plastic sau carton utilizati la birou de angajatii BAT Romania au fost inlocuiti anul acesta cu cani ceramice, pentru incurajarea reutilizarii si reducerii deseurilor, astfel reducandu-se peste 2 tone de deseuri anual***.
Sustenabilitatea, in centrul afacerii BAT
Cu o viziune circulara asupra abordarii de sustenabilitate, ce vizeaza intreg ciclul de viata al produselor sale, din 2021 BAT Romania a lansat si un program national de colectare pentru reciclare a versiunilor anterioare glo, dispozitivul de incalzire a consumabilelor din tutun si plante din portofoliul companiei. In anul 2022, programul a fost extins pentru colectarea dispozitivelor BAT de vapat. In prezent, la nivel national sunt active peste 360 de puncte de colectare a dispozitivelor electronice BAT, iar pana in prezent au fost colectate peste 155 de mii de dispozitive.
BAT si-a inceput calatoria in domeniul sustenabilitatii in urma cu peste 20 de ani, cu rezultate recunoscute de prestigioase institutii la nivel international, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times, care in 2024 a inclus BAT, pentru al patrulea an consecutiv, pe lista liderilor in domeniul combaterii schimbarilor climatice, pentru rezultatele remarcabile privind reducerea emisiilor de carbon. Recent, compania a publicat raportul anual combinat privind performanta de business si in domeniul sustenabilitatii pentru anul 2023, prin care evidentiaza progresul obtinut in atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate
Stirile Zilei
Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”
Turist
Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti
Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.
Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.
Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.
Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă
Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene
Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului
Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti
Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti
Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023
Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român
Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului
Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest
Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival
Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”
Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:
”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”
Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.
Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucur3sti/domains/bucurestiul.ro/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te