Candidatul PNL la primaria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat intr-un interviu acordat Hotnews ca are mai multe solutii viabile pentru rezolvarea problemei parcarilor si a traficului in Capitala.
”Trebuie facute de urgenta pasaje rutiere, iar cel mai important ar fi cel de la Doamna Ghica, cu traversare peste Sos. Colentina, dupa care trebuie facute de urgenta traversarile peste caile ferate, la Petricani, Andronache si Baicului. Atunci cand va intra autostrada in zona Gherghitei trebuie rezolvata o traversare peste Sos. Colentina catre Sos. Fundeni”, a declarat Popescu.

Referitor la problema parcarilor, Dan Cristian Popescu propune o serie de solutii care au dovedit ca functioneaza in alte orase mari ale lumii.

<

”Parcarile, iar sunt o parte a rezolvarii traficului. Vreau sa sa introduc sensuri unice pe toate strazile secundare acolo unde situatia o permite. Vreau sa facem parcari pe modelul park and ride din SUA, la intrarile din afara sectorului, unde cei care vin din alte orase isi pot lasa masina si contra unei sume modice de bani sa primeasca parcare si un abonament pe toate liniile din oras pentru doua persoane. De asemenea, vrem sa ii incurajam pe cei care au masini dar le folosesc ocazional sa isi duca masina gratuit in aceste parcari. De asemenea vrem sa facem parteneriate cu marile dezvoltari comerciale pentru a lasa locurile de parcare pe timpul noptii pentru cetatenii sectorului 2. E pacat ca aceste locuri de parcare sa stea goale. De asemenea vrem sa facem parcari temporare pe terenurile private pe care nu se construieste deocamdata, iar pe perioada in care propietarul lasa sa fie parcare, sa fie scutit de la plata impozitului pe terenul respectiv. Iar la final, am in vedere si constructia de parcari supraetajate, acolo unde gasim terenuri”, a mai spus Dan Cristian Popescu.