Acasă Bucuresti Bucurestiul mai bifeaza O PREMIERA! Multinationala obligata sa plateasca 10.000 de euro...

Bucurestiul mai bifeaza O PREMIERA! Multinationala obligata sa plateasca 10.000 de euro unui angajat pentru ca era stresat la locul de munca!

563
Decizie în premieră pentru justiţia românească. O companie multinaţională a fost obligată de instanţă să plătească daune de zece mii de euro pentru hărţuire psihologică la locul de muncă. Totul după ce unul dintre angajaţi s-a plâns judecătorilor că managerul său îl terorizează pentru a-l face să demisioneze.

Astfel de scene nu se întâmplă doar în filme, ci şi în viaţa reală. Dovada stă cazul care a adus o premieră în justiţia de la noi din ţară. Un angajat la o companie multinaţională, care a vrut să îşi păstreze identitatea ascunsă, a primit daune de 45 de mii de lei pentru că ar fi fost agasat de superiorul său. Avocatul său a povestit, pentru Realitatea TV, cum era terorizat bărbatul.
Şicanările, susţine avocatul, ar fi venit după schimbarea de management. Pe noul şef l-ar fi deranjat amiciţia dintre bărbat şi fostul manager.
Teroarea a durat 23 de luni. Până la urmă, bărbatul a cedat şi şi-a dat demisia. Lupta în justiţie nu se opreşte, însă, aici. Fostul angajat va contesta verdicul la instanţa superioară pentru că vrea despăgubiri de 200 de mii de euro.
Decizia Tribunalului Bucuresti, desi nu este una definitivă, poate fi un punct de start pentru alte procese. Acum angajatorii trebuie sa se gandeasca ca i-ar putea costa scump daca isi tachineaza salariatii.

<