Soluţia de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun, dezvoltată de Banca Comercială Română, împreună cu partenerul său S&T, a început să fie implementată şi în mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB) S.A., a anunţat marţi banca, informează Agerpres.

<

Astfel, bucureştenii vor putea plăti cu orice card bancar, telefon, ceas inteligent sau alt dispozitiv cu facilitate de plată contactless, direct în mijloacele de transport public.

„Bucureştenii beneficiază de acum de cea mai nouă tehnologie de plată, direct în mijloacele de transport în comun cu care circulă! Pentru prima dată în România se utilizează validatoare contactless de ultimă generaţie, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparţin STB. Proiectul este funcţional pe liniile Expres 780, 783 şi 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din Bucureşti”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Pentru implementarea acestui proiect, STB S.A. a semnat la finalul anului 2019 un contract cu Banca Comercială Română, în urma unei licitaţii, prin care BCR şi S&T România asigură implementarea soluţiei tehnice, utilizând validatoarele de nouă generaţie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar si Mercedes Hybrid). Extinderea soluţiei pe tot parcul de vehicule al STB SA se va realiza odată cu înlocuirea vechilor validatoare.

Aceasta este prima soluţie din România care foloseşte validatoare contactless de ultimă generaţie instalate pe vehicule şi care permite utilizarea atât a cardurilor contactless de transport tip Mifare, cât şi a cardurilor bancare MasterCard şi Visa. „Plata contactless a devenit din ce în ce mai mult o necesitate, iar într-o astfel de perioadă, avem nevoie de tehnologii inovatoare pentru a rămâne în siguranţă şi a ne proteja sănătatea. Am convingerea că implementarea acestui sistem unic de plată în Bucureşti va fi adoptat de un număr mare de utilizatori de carduri şi dispozitive contactless. Digitalizarea societăţii este unul dintre proiectele strategice ale BCR şi vom continua să investim în programul integrat BCR Smart City”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizaţii să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Transparenta face diferenta