Două tramvaie s-au ciocnit frontal, miercuri, în zona Şura Mare din Capitală, şapte persoane fiind rănite. ISU Bucureşti-Ilfov a precizat că şase persoane au fost transportate la spitale. Accidentul s-ar fi produs după ce conducătorul unui tramvai de pe linia 7 nu ar fi schimbat macazul.

<

ISU Bucureşti-Ilfov a informat că bilanţul final indică faptul că şapte persoane au fost asistate de echipajele SMURD, iar dintre acestea şase au fost transportate la spital (printre care şi un vatman).

Brigada Rutieră a transmis că accidentul a avut loc în jurul orei 11.40, fiind implicate două tramvaie. Astfel, la intersecţia Şoselei Olteniţei cu Giurgiului, conducătorul tramvaiului liniei 7 care se deplasa pe şoseaua Oltenitei către şoseaua Giurgiului nu ar fi schimbat macazul şi s-a ciocnit frontal cu un tramvai al liniei 11, care circula regulamentar. 

„Se efectuează cercetarea la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi condiţiile producerii accidentului rutier”, a arătat sursa citată, precizând că cei doi vatmani au fost testaţi pentru a se vedea dacă au consumat alcool, rezultatele fiind zero. 

Transparenta face diferenta