Acasă Bucuresti Bataie de joc la ”Permise”! 10 ore la coada pentru a schimba...

Bataie de joc la ”Permise”! 10 ore la coada pentru a schimba permisul auto!

Transparenta face diferenta

Peste 1.000 de bucureşteni stau zilnic câte cinci ore la coadă ca să-şi schimbe permisul de conducere. Situaţia a devenit insuportabilă în ultimele luni, de când au fost trimişi la acelaşi ghişeu şi cei care îşi depun dosarul pentru a da examen auto. Şefii Direcţiei Regim Permise de Conducere pasează răspunderea către Prefectura Bucureşti, care, la rândul ei, dă vina pe deficitul de personal, deşi legea îi permite să facă angajări, anunta digi24.ro.
Maftei Roşca s-a trezit dis-de-dimineaţă ca să ajungă la biroul din Pipera unde se eliberează permisele auto printre primii. La 7.30, cu jumătate de oră mai devreme de începerea programului funcţionarilor.
„Reporter – Câte ore aţi stat până acum?
Maftei Roşca – Două ore.
Reporter – Cam cât credeţi că mai staţi?
Maftei Roşca – Încă cel puţin trei”.
Situaţia e aceeaşi de luni bune.
Maftei Roşca: „Este haos, dezordine, proastă organizare. Acolo este un sistem de afişare a bonurilor de la ghişeu, aici nu funcţionează. Deci, totul e lăsat în voia soartei”.
Ceea ce ar trebui să fie o procedură simplă devine o corvoadă care-i obligă pe toţi cei care au nevoie să-şi reînoiască permisele auto să-şi ia cel puţin o zi liberă.

În anumite zile ale săptămânii, cozile de la eliberări permise sunt şi mai mari. Explicaţia: spre deosebire de acum câţiva ani, la aceeaşi coadă stau acum şi cei care îşi depun dosarele pentru înscrierea la examenul auto.
Toţi cei care aşteaptă cu orele dau vina pe proasta organizare a Direcţiei Regim Permise.
„Amărâţii de la ghişeu muncesc pe ruptele. Şefii mari, nu. Şefii servesc, se servesc unii pe alţii. Pentru ei e bine, pentru noi e rău. Şefii lor de aicea servesc persoane sus-puse şi atuncea, bineînţeles, că acele persoane sus puse ţin şefii ca să servească pe cine vor ele”.
Conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor nu a dorit să ofere Digi24 un punct de vedere. Reprezentanţii instituţiei ne-au transmis că de organizare se ocupă de fapt Prefectura Bucureşti.
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti se confruntă cu un deficit de personal de 22%, ca urmare a pensionărilor. În această lună am demarat concurs pentru ocuparea a 16 locuri vacante. Din decembrie va funcţiona şi un sistem de eliberare bonuri de ordine”, a comunicat Prefectura Bucureşti.