Baroul Bucuresti decide astazi EXCLUDEREA lui Ponta din randul avocatilor!

0
677

Baroul Bucureşti urmează să ia, marţi, o decizie în cazul cererii depuse de europarlamentarul Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură, relatează Agerpres.

<

La şedinţa Consiliului Baroului Bucureşti de marţea trecută, când şedinţa a fost amânată, a fost prezentă şi Monica Macovei.
„Eu doresc aplicarea legii, nu am treabă cu personajul Ponta. Victor Ponta a intrat cu scutire de examen în Baroul Bucureşti pentru că avea titlu de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educaţiei, ca atare nu mai poate să rămână avocat. O soluţie juridică, de exemplu, poate fi ca Baroul, în simetria actelor administrative, să-i retragă scutirea de examen şi atunci automat nu mai poate fi avocat decât dacă dă examen. Să dea şi el examen ca alţi avocaţi”, afirma Macovei.
Membrii Consiliului au amânat atunci luarea unei decizii deoarece pe ordinea de zi existau foarte multe subiecte în dezbatere.

Decanul Baroului, Ion Dragne, declara că nu există în lege un text care să precizeze că, dacă unei persoane i s-a retras titlul de doctor în Drept, i se retrage de drept şi titlul de avocat.