Intra in contact cu noi

Timp liber

Astazi incepe Targul Bucurestilor! Vezi programul complet al evenimentului toamnei!

Publicat cu

pe

Prima ediţie a Târgului Bucureştilor va avea loc între 30 septembrie-2 octombrie în piaţa Constituţiei,fiind o sărbătoare a recoltei,a artei şi a tradiţiilor româneşti autentice,oferindu-le bucureştenilor produse agro-alimentare, obiecte tradiţionale, dar şi expoziţii de meşteşuguri.
Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti îi invită pe bucureşteni la Târgul Bucureştilor.
Evenimentul, aflat anul acesta la prima ediţie, se va desfăşura în Piaţa Constituţiei, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, şi îşi doreşte să devină o tradiţie în Capitală, precum şi o sărbătoare a recoltei, a meşteşugurilor, a artei şi a tradiţiilor româneşti autentice, încurajând, totodată, turismul cultural în Bucureşti.
Agenda sărbătorii cuprinde un târg de meşteşugari, producători din toată ţara, două zone dedicate gastronomiei autohtone şi un bogat program artistic cu nume celebre ale folclorului românesc!
Târgul Bucureştilor va fi deschis vineri, 30 septembrie, între orele 16:00 – 22:00, sâmbătă, 1 octombrie, între orele 8:30 – 22:00 şi duminică, 2 octombrie, între orele 8:30 – 21:00. În cele trei zile de eveniment, vizitatorii vor putea alege din cele aproximativ 100 de standuri amplasate în Piaţa Constituţiei, încărcate cu produse şi obiecte tradiţionale, printre care: ceramică, sculpturi în lemn şi os, ţesături, covoare, împletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, păpuşi, măşti, dar şi preparate culinare diverse: miere, dulceţuri, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, turtă dulce, covrigei, brânzeturi, pâine de casă, plăcinte, scovergi, baclava, kurtos colacs sau fructe şi legume de sezon.
Image result for targul bucurestilor
Programul artistic se desfăşoară vineri şi sâmbătă între orele 17:00 – 22:00, iar duminică între orele 16:00 – 21:00. Bucureştenii sunt invitaţi să urmărească spectacole de muzică şi dansuri autentice româneşti, specifice fiecărei zone a ţării. Astfel, pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca renumiţi artişti români şi ansambluri de muzică populară, care îmbracă portul naţional cu mândrie. Gelu Voicu, Nicoleta Voica, Matilda Pascal Cojocăriţa, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae şi Tudor Furdui Iancu, Veta Biriş, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Dinu Iancu Sălăjanu, Laura Lavric, Ştefania Rareş, Ansamblul folcloric „Timişul”, Ansamblul folcloric „Ţara Vrancei”, Ansamblul folcloric „Cununa Carpaţilor” şi Orchestra Naţională „Valahia” condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă sunt doar câteva nume sonore care alcătuiesc programul artistic pe 30 septembrie, 1 şi 2 octombrie.
Intrarea la toate activităţile din cadrul Târgului Bucureştilor este gratuită.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti. Partenerul evenimentului este Autoritatea Naţională pentru Turism.

Timp liber

Cine vrea un parc acvatic de la primarie? Sectorul 3 scoate la licitatie prin concesiune Complexului Acvatic – Parc Pantelimon

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 3 anunţă pe SICAP licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare şi exploatare a Complexului Acvatic – Parc Pantelimon prin concesiune.

Termenul de realizare a investiţiilor (în vederea funcţionării complexului acvatic) va avea o pondere de 35% în cadrul criteriilor de evaluare. Investiţiile preliminare se vor realiza într-un termen care nu poate fi mai mic de şase luni şi care nu poate depăşi 12 luni.

Valoarea investiţiei preliminare suplimentare va avea o pondere de 25% în cadrul criteriilor de evaluare.

Reclama

Durata concesiunii este de 420 de luni (35 de ani).

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 16 februarie.

Conform raportului de specialitate, parcul are o suprafaţă de 66.801 metri pătraţi.

Reclama
Sursa foto: buletin.de/bucuresti
Continua sa citesti

Timp liber

Vedeta TV: Să mănânci în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată

Publicat cu

pe

Robert Turcescu scrie, pe pagina sa de Facebook, că a mânca la restaurante sau la fast-food-uri în Bucureşti, cu mici excepții, reprezintă un act de ”sinucidere curată”.

”M-au tot întrebat în ultimele luni diverși amici ce m-a apucat cu postările despre gătit acasă. Le-am spus tuturor că a mânca în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată.La capitolul delivery, e și mai groaznic: știu din interior despre condiții absolut înfiorătoare în care se prepară ”cea mai bună pizza din București ” sau vestita ”mâncare chinezească”.Despre fast-food, ce să mai zic: n-ați vrea să știți ce zone ating mâinile, chiar și acoperite cu mănuși de „unică folosință”, cu care vă e preparată shaorma… E jale!Ca să scadă cheltuielile de achiziție a materiei prime, restaurantele de orice tip cumpără de obicei cele mai ieftine ingrediente: legume ofilite, carne în ultima zi a termenului de valabilitate, lactate idem.

Se gătește cu FOARTE multă sare! Se pune zahăr la greu, se adauga o nenorocire întreagă de potențiatori de arome șamd.

Reclama

E jale, vă spun ca om care a mâncat în nenumărate cârciumi de fițe sau de nefițe din București și din țară: numeri pe degete de la o mână restaurantele din București, spre exemplu, în care poți mânca fără emoții!

Ce vreau să vă rog: gătiți acasă de câte ori puteți! E un pas mare spre o viață muult mai sănătoasă, mai ales dacă țineți la sănătatea copiilor voștri!

Nu sunt extremist, nu plec cu aragazul după mine in concediu, dar ocolesc restaurantele de câte ori pot. Mai ales că, de multe ori (…) ni se vinde la preț mare o mâncare de doi lei, adesea expirată”, scrie Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

FC Barcelona – FCSB, marele meci al anului 2023 in Bucuresti?

Publicat cu

pe

După ce la începutul lunii decembrie Borussia Dortmund și Fiorentina au venit la București pentru un turneu amical, evoluând împotriva Rapidului lui Adrian Mutu, la vară microbiștii se pot aștepta la o altă echipă de proporții.

Omul de afaceri Adrian Thiess, cel care a adus și Fiorentina și Dortmund în România, are planuri mari pentru vara viitoare.

„Sper ca la anul, în perioada verii, o să avem din nou un turneu în iulie-august, dacă lucrurile vor decurge bine. Vrem tot cu o altă echipă românească și de ce nu, chiar FCSB. Ne-am dori să aducem din nou Barcelona. Și atunci cu Dinamo, Steaua a fost prima opțiune”, a declarat Adrian Thiess, pentru Fanatik.

În cadrul triunghiularului desfășurat în 10 decembrie pe Arena Națională, Rapid a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Borussia Dortmund și 3-0 de Fiorentina, italienii câștigând turneul după ce s-au impus cu 2-0 în fața nemților.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: