Acasă Transport Anuntul sefului Metrorex pentru toti bucurestenii!

Anuntul sefului Metrorex pentru toti bucurestenii!

648

Conducerea Metrorex susține că nu a luat în calcul modificarea tarifelor la călătoriile cu metroul, în următorii doi ani, însă intenționează să introducă abonamente anuale de călătorie și de weekend pentru a veni în sprjinul călătorilor.

„Nu am luat în calcul nici pentru anul 2017, nici pentru anul 2018, modificarea tarifelor. Ne gândim totuși la introducerea eventuală a unor titluri de călătorie noi care să vină în sprijinul călătorilor. Eu mă gândesc, de exemplu, la un abonament anual, la o cartelă care ar putea fi introdusă pentru perioada de weekend, o cartelă pentru un grup mai mare de 3-5 călători. Sunt multe idei, dar asta nu înseamnă că tariful mediu de călătorie s-ar modifica”, a anunțat, marți, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, pe șantierul Magistralei 5 de metrou.

Potrivit acestuia, Metrorex vrea să înlocuiască sistemul actual de taxare și să introducă aparate de vândut cartele care dau rest.

„Avem acum implementat un proiect de înlocuire a sistemului de taxare în 41 de stații ceea ce înseamnă înlocuirea completă a porților de acces, introducerea a 139 de aparate de vândut cartele de generație modernă, care dau rest, și care rezolvă toată problema deficitului de personal cu care noi ne confruntăm la acest moment”, a precizat directorul general al Metrorex.

<