Acasă Transport Ce le pregateste Gabriela Firea soferilor din Bucuresti!?

Ce le pregateste Gabriela Firea soferilor din Bucuresti!?

534

Programul noului primar Gabriela Vrânceanu Firea prevede extinderea numărului de parcări din Bucureşti, eliminarea fenomenului parcagiilor ilegali dar şi continuarea proiectului parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș. Redăm mai jos pasajul din Programul noului primar al Capitalei care se referă la parcări:
Numărul total de parcaje este de 126 parcări din care sunt funcționale 80 parcări. În prezent instituția exploatează 45 din parcările funcționale deoarece efectivul uman este scăzut.
Pentru parcările publice de suprafață vom introduce sistemul de taxare automată, cu plata online sau prin sms. Astfel, în afara optimizării încasărilor, vom elimina și fenomenul parcagiilor ilegali. Posturile desființate prin disponibilizarea agenților încasatori vor fi transferate la poliția locală, pentru a se asigura un control eficient al parcărilor.
Vom demara un amplu program, împreună cu primăriile de sector de amenajare şi construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație.
Vom continua proiectul parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta în București să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun (ideal metroul).
Problema parcărilor va fi gestionată în trei paşi.

  • Vom solicita cât mai repede posibil comisiei de patrimoniu o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări şi se inventariază zonele prioritare, unde construcţia de parcări este urgentă pentru fluidizarea traficului. Vom evalua, de asemenea, stadiul în care se află proiectele deja demarate în acest sens și, în funcție de necesitate, vom in – terveni în acest proces.

  • În vara aceasta, vom cuprinde în rectificarea de buget sume pentru aceste parcări şi vor fi organizate proceduri transparente de licitaţii.
  • Începând cu primăvara lui 2017, va începe construcţia de parcări, astfel încât, în vara lui 2017 vom avea deja primele parcări finalizate

<