DNA are in lucru acum un numar de 28 de dosare care vizeaza presupuse infractiuni de coruptie savarsite de functionari din cadrul primariei Capitalei si a primariilor de sector, a anuntat joi Parchetul Anticoruptie.

<

„In perioada 01 ianuarie – 08 octombrie 2020, pe rolul DNA – Structura Centrala au fost inregistrate 28 de dosare ce vizeaza presupuse infractiuni de coruptie (luare si dare de mita, trafic de influenta, etc.) si asimilate celor de coruptie (abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, etc.) savarsite de functionari din cadrul primariei Capitalei si a primariilor de sector.

In aceste cauze, in acest moment cercetarile se desfasoara doar cu privire la fapta, in rem (care vizeaza faptele, nu o persoana- n.red.)”, a anuntat DNA intr-un raspuns pentru ziare.com.

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a anuntat pe 1 octombrie intr-un interviu pentru Europa FM, ca procurorii intrumenteaza mai multe dosare de coruptie in care sunt implicate primariile se sector din Bucuresti si Primaria Capitalei.

Pana la sfarsitul acestui an, cetatenii vor avea surprize placute in ce priveste lupta anticoruptie. (…) Exista dosare in care se cerceteaza gestionarea banului public, inclusiv la primariile de sector si la Primaria Capitalei. Avand in vedere perioada electorala, nu am dorit sa fim folositi, de aceea am avut o comunicare mai redusa pentru a nu fi implicati in lupta politica. Confirm ca sunt dosare in legatura cu fondurile utilizate de primariile de sector si de Primaria Capitalei