Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a discutat miercuri cu directorii din primarie pe marginea datoriilor, cheltuielilor curente si investitiilor, la intalnire participand si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale.

<

„Primarul general, Nicusor Dan, a initiat un dialog transparent pe marginea datoriilor, cheltuielilor curente si investitiilor cu toti directorii din primarie. (…) Astazi, 20 ianuarie, a avut loc prima runda a acestor dezbateri, la care atat reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale, cat si consilierii generali au putut adresa intrebari punctuale directorilor si specialistilor din fiecare domeniu in parte. Urmeaza ca, pe baza acestor discutii, care vor continua si cu alti factori responsabili pentru dezvoltarea Bucurestiului, sa fie conturat bugetul pentru 2021”, a informat Primaria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Edilul general a subliniat ca este important ca bugetul sa reflecte in mod real nevoile cetatenilor si sa acopere cheltuielile necesare pentru proiectele in desfasurare si pentru noi investitii.

„Pentru prima data, bugetul se discuta in mod transparent si foarte deschis atat cu directorii si specialistii din Primarie, cat si in prezenta consilierilor generali si a organizatiilor non-guvernamentale”, a declarat Nicusor Dan.

La discutii au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, precum Funky Citizens, Grow Up Romania, Greenpeace, OAR Bucuresti, NOD Makerspace, Grupul de Initiativa Civica Chibrit, Fundatia Comunitara Bucuresti, MKBT, ARCEN, EDIT, Fundatia Carturesti, AMAIS, BAZA, ASOP, Centrul de Salvare si Reabilitare a Animalelor Salbatice, Grupul de Initiativa Civica Cismigiu, Parcul Natural Vacaresti.

De asemenea, au fost convocati directorii din domeniul transporturilor, inclusiv STB, Directia Generala Investitii, Fonduri Europene, Arena Nationala, directorii de la Utilitati, Situatii de Urgenta, Serviciul EURO 2020, Directia Generala Urbanism si Amenajarea Teritoriului, Directia de Mediu, precum si cei de la Directia Administrativa, Directia Informatica si Directia Cultura, Invatamant, Turism. In zilele urmatoare sunt programate intalniri si cu ceilalti directori din cadrul Primariei si institutiile subordonate.

Totodata, au participat cei doi viceprimari ai Capitalei, Stelian Bujduveanu si Horia Tomescu, precum si consilieri generali, membri in Comisia Economica, Buget, Finante din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Transparenta face diferenta