Alaturi de Iasi, Bucurestiul este CEL MAI POLUAT oras din Romania! Ce masuri ia primaria?

0
1443

În urma întâlnirii cu ministrul mediului, Daniel Constantin, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, astăzi, principalele direcții de acțiune pe care le are în vedere Municipalitatea pentru creșterea calității aerului.
Având în vedere faptul că Bucureștiul, alături de Iași, se află în procedura de infreegement, deschisă de către Comisia Europeană, privind poluarea aerului, Primăria Capitalei își propune ca parcul circulant al RATB să aibă 30% autovehicule ecologice. Astfel, Municipalitatea a demarat, deja, o licitație pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6, a 100 de troleibuze și 100 de tramvaie, mijloacele de transport electrice fiind neplouante, a spus Gabriela Firea.
În plus, Edilul Capitalei i-a cerut ministrului mediului susținerea financiară, din fondurile Administrației Fondului de Mediu (AFM), pentru achiziționarea a 50-100 de autobuze electrice.
Gabriela Firea a menționat și deblocarea programului privind amenajarea a 100 de kilometri de piste pentru bicicliști și a unor stații de bike-shering, precum și plantarea unor perdele forestiere, care să reducă poluarea aerului.
Daniel Constantin a apreciat că cererile Primăriei Capitalei sunt îndreptățite, mai ales în condițiile în care 700 de milioane de lei au rămas necheltuite, la AFM.
Sursa: Rador

<