Cristina Tunegaru, o tanara profesoara la o scoala din Bucuresti, refuza sa pune in aplicare indicatiile primarului Gabriela Firea si ii atrage acesteia atentia ca „nu are atributii de manager al procesului didactic”.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca marti si miercuri elevii vor putea ajunge la scoala pana la ora 9,30, fara sa li se puna absente, scrie aktual24.ro.

<

„In consultare cu Inspectoratul Scolar General, s-a stabilit ca preluarea elevilor sa se faca maine si miercuri pana la ora 9,00 — 9,30, astfel incat sa nu fie absente pentru prima ora, deoarece, din cauza ninsorii din Bucuresti, traficul va fi ingreunat. Elevii pot sa vina la scoala fie incepand cu ora 8,00 — daca scoala e mai aproape de casa si nu sunt dificultati in trafic — sau pot sa ajunga pana la 9,00 — 9,30. Cadrele didactice vor fi intelegatoare si nu se vor pune absente pentru prima parte a zilei”, a spus Firea, in cadrul Comandamentului de iarna.

Profesoara Cristina Tunegaru nu este de acord cu primarul si ii da o replica de bun-simt:
„In atentia doamnei primar Gabriela Firea:
Va informez ca nu voi da curs ‘dispozitiei’ dumneavoastra de a nu pune absente miercuri pana la ora 9.30, intrucat primarul nu are atributii de manager al procesului didactic.
Va rog sa nu mai induceti confuzie in randul parintilor si elevilor si sa permiteti Inspectoratului Scolar sa ia si sa comunice masuri de acest fel.
Fie va asumati inchiderea scolilor in continuare, fie reveniti la rezolvarea problemelor edilitare, pe care pesemne incercati sa le carpiti cu asemenea improvizatii.
Ca profesor, eu nu pot sti motivul pentru care un elev absenteaza: din cauza zapezii sau pentru ca fumeaza etnobotanice in toaleta scolii. Ca parinte, nu trebuie sa las la latitudinea copilului daca sa mearga sau nu la scoala pentru ca nu i se pun absente”, a transmis Tunegaru pe pagina sa de Facebook.

Transparenta face diferenta