Intra in contact cu noi

Bucuresti

Cum circula plicurile cu bani in spitalele Bucurestiului! Tolontan continua dezvaluirile la adresa lui Secureanu!

Publicat cu

pe

Cătălin Tolontan a continuat, pe blog-ul său, seria dezvăluirilor în privința fostului manager de la spitalul Malaxa din Capitală. Potrivit jurnalistului, un angajat al spitalului a povestit la DNA cum i-a dus un plic cu 1.000 de lei profesorului și generalului Onișor de la Academia SRI din partea lui Secureanu. ”Fost șef al școlii doctorale a SRI, apoi doar coordonator de doctorate și, de la finalul lui 2016, ”pensionar și consultant”, profesorul Onișor îl descrie pe Florin Secureanu drept harnic, disciplinat și ”plin de idei”.
-Domnule Onișor, există e-mailuri în contul lui Florin Secureanu în care dumneavoastră îi trimiteați referate pentru doctorat. Cum le explicați?
-Stați un pic! Vă spun. Eu le-am zis de la început celor trei doctoranzi pe care i-am avut, printre care și Secureanu, că sînt o echipă. Și îmi aduceau unul prin celălalt lucrările sau referatele.
-Cum vi le aduceau?
-Pe stick. Apoi eu le returnam pe e-mail după ce le citeam.
-Am înțeles. E procedura normală. Ca un profesor să citească referatele și să facă observații. Numai că un angajat de la ”Malaxa” spune că nu le făcea Secureanu, ci le scriați dumneavoastră.
-Ce înseamnă că le scriam?
-Că erau ideile dumneavoastră. Că le concepeați. Că le făceați în locul lui.
-Le mai modificam.’
-Și le modificați mult?
-Le mai prelucram. Asta e modalitatea lucrativă a unui doctorat: tu, ca profesor, vii cu idei, cu indexări.
-Insistăm, dar se poate interpreta că le-ați scris dumneavoastră pentru el?
-Sigur că eu le-am adus într-o formă care să permită punerea în valoare a părții științifice. Dar erau ale lui.
-După toate lucrurile pe care oamenii le-au aflat despre cum și-a construit Secureanu cariera medicală și științifică, nu vi se pare că un doctorat e puțin credibil?
-El a propus tema legată de securitatea sanitară a României ca parte a securității țării. Două lucruri sînt clare: Secureanu era în breasla lui cu această temă. Și avea calități speculative interesante pentru că intra în contact cu
-Ați luat vreodată bani de la Secureanu?
-În ce sens?
-În orice sens. Împrumut, cadou, plată pentru servicii.
-Nu.
-Unul dintre angajații ”Malaxa” a declarat la DNA că Secureanu l-a pus să vă dea bani. Și vi i-a adus. Există această mărturie la DNA.
-E o prostie, nu am luat niciodată bani de la Secureanu!
-Sînteți sigur?
-Păi, nu-mi știu finanțele? Sînt sigur! Și, în general, eu sînt foarte prudent cu genul ăsta de situații. Cum să mă întîlnesc cu cineva și să-mi dea bani?!
-Spuneți că nu v-ați întîlnit niciodată cu nimeni din partea lui Secureanu? Poate că v-a adus ceva pe stick.
-Exclus!
-Secureanu a dispărut din lista doctoranzilor la Academia Națională de Informații.
-Da? Eu nu știam. Știam că merge la alt profesor. E treaba lor!
Există, la DNA, mărturia unui angajat al spitalului care povestește cum, acum doi ani, ”Secureanu mi-a dat un plic cu 1.000 de lei ca să i-i duc lui Constantin Onișor, profesorul de la Academia SRI”.
”Am numărat banii, erau 1.000 de lei, și am dus plicul lui Onișor”Angajat de la ”Malaxa” în fața procurorilor
Omul a spus procurorilor că el a dus bani o singură dată pentru profesor, dar că era o obișnuință în relația dintre Secureanu și coordonatorul său de doctorat.
De mai multe ori a văzut cum Secureanu a primit pe e-mail de la Onișor referatele pentru doctorat.
”Mai apoi, Secureanu și-a trecut referatele pe numele său și există probe pentru acest lucru”, a adăugat angajatul spitalului.
Omul suspectează, fără a avea probe, că generalul Onișor avea și alt rol în relația cu Secureanu, ”pentru că managerul pregătea un fel de rapoarte ale convorbirilor înregistrate cu diverși terți cînd se întîlnea cu generalul de la Academia SRI”.
Întrebat încă o dată dacă omul minte, generalul Onișor a replicat: ”Nu am luat niciodată bani de la Secureanu!”, s-a arătat în editorialul publicat pe site-ul tolo.ro.

Bucuresti

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Publicat cu

pe

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din Capitală.

Pe parcursul celor trei zile se vor găsi, în zona de test, biciclete și trotinete/vehicule electrice și vor avea loc concursuri cu premii.

De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru accesorii handmade si va fi oferită o revizie gratuită pentru toți cei care vizitează expoziția.

Reclama

Pe lângă expoziția propriu-zisă, a fost gândită și o zonă de educație rutieră pentru copii.

Pretul unui bilet este de 30 de lei, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.

Beneficiază de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele care au donat sânge înainte de eveniment.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Publicat cu

pe

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut legături cu o elevă care era minoră în momentul începerii relaţiei.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, scrie Agerpres.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Reclama

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate.

De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relaţie din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani.

În vederea administrării materialului probator, vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Reclama

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Publicat cu

pe

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția locală trebuie să revină pe stradă, la intrările în școli, la patrularea prin parcuri și să nu fie nevoită să acționeze drept “bodyguard” pentru primar/primăriță. Auzim, des, în campaniile electorale, că învățământul va deveni modern, inteligent, atractiv, european! Asta ar fi normalitatea.

Reclama

Andrei Florin-Mircea, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă:

“Poliția Locală înapoi în stradă! Aceasta este promisiunea mea pentru părinții din Sectorul 1!

Poliția școlilor este proiectul pe care îl voi implementa, cu prioritate, în calitate de Primar al sectorului 1 și are în vedere ca fiecare unitate de învățământ din Sectorul 1 să aibă permanent o patrulă a Poliției Locale în proximitate.

Reclama

Siguranța copiilor și liniștea părinților lor trebuie să devină o prioritate în sectorul nostru.

Polițistul local va fi persoana de contact prin care locuitorii Sectorului 1, de la cel mai mic la cel mai în vârstă, vor fi permanent în relație directă cu Poliția, atât locală, de sector, dar și cu cea națională. Polițistul va avea contact atât cu cetățenii, dar și cu instituțiile publice și private din zona sa.

Nu mai avem timp de pierdut cu promisiuni fantastice și demagogie! Avem nevoie de măsuri simple, ușor de aplicat imediat și cu efecte pe termen lung! Iar eu pot, vreau și știu cum să fac aceste lucruri să devină realitate!”

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani2 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei2 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politicao săptămână in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucurestio săptămână in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare