Acasă Bucuresti Zeci de perchezitii in Bucuresti! Tinta sunt oameni de afaceri din domeniul...

Zeci de perchezitii in Bucuresti! Tinta sunt oameni de afaceri din domeniul constructiilor!

527

Poliţiştii bucureşteni efectuează, luni, 35 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Prahova şi pun în aplicare mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu materiale de construcţii, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei. 

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) a mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).
Prejudiciul total adus bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 8.800.000 lei.
Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

<