Primele probe cu trenul care va face legatura intre Aeroportul Oropeni si Gara de Nord au avut loc duminica. Trenul ar putea fi pus in functiune din luna decembrie.

<

Trenul nu a fost al CFR Calatori, ci al companiei private Transferoviar Calatori din Cluj Napoca, pentru ca operatorul de stat nu a raspuns solicitarii constructorului. Automotorul diesel a circulat intre fosta halta Odaile si statia Aeroport Henri Coanda, scrie Club Feroviar.

”Au raspuns mai prompt la solicitarea noastra decat cei de la CFR Calatori”, a declarat Liviu Trenchea, seful santierului de la Otopeni al Arcada Company, firma galateana care construieste noua legatura feroviara.

Conditii normale de trafic vor putea fi asigurate spre sfarsitul anului. ”Sunt toate conditiile ca incepand cu noul Mers al Trenurilor (la jumatatea lunii decembrie – n.red.), poate chiar mai devreme, sa fie introduse in circulatie garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coanda”, a mai spus Liviu Trenchea.

Proiectul Modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti prevede construirea unei cai ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podete, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile si o culee) care supratraverseaza DN1 si o statie de cale ferata, cu linie dubla, la Terminalul T1. Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei.

Transparenta face diferenta