Anunț de ultimă oră al Administrației Prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis va lua parte la inaugurarea magistralei de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor se deschide începând de marți, 15 septembrie, conform Mediafax. La eveniment va lua parte și premierul Ludovic Orban.

<

Ministrul Transporturilor a declarat, în ședința de guvern de luni, că magistrala de metrou M5 poate fi deschisă.

„Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a spus Bode.

Aceasta este singura magistrală construită după revoluţie, celelalte fiind realizate în perioada comunismului.

Ea va conecta cartierul Drumul Taberei de reţeaua de metrou.

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Proiectul a costat Bugetul de stat 3,3 miliarde de lei.

Transparenta face diferenta